Veilig Amsterdam


Stadsdeel Westerpark - BLUE, het vrijwilligersnetwerk huiselijk geweld Westerpark

23/08/2005 - Huiselijk geweld is een groot probleem, in de hele wereld en ook in Stadsdeel Westerpark. Een op de vier vrouwen is ooit in haar leven slachtoffer geweest van huiselijk geweld, maar ook mannen kunnen slachtoffer zijn. Ook geweld tussen broers en zussen, met familievrienden, tussen homoparen, bij ouderen en seksueel- en psychisch geweld vallen onder huiselijk geweld.

Zoeken van hulp
Wat de precieze aantallen zijn is niet bekend. Wat het zo moeilijk meetbaar maakt, is het taboe dat op dit onderwerp ligt. Als u slachtoffer bent van huiselijk geweld of misschien getuige, voelt u misschien veel angst en schaamte om uw probleem te bespreken, laat staan hulp te zoeken of aangifte te doen.

Dit hoeft niet! Er is hulp, hulp die voor iedereen passend is. Bij de politie werken mensen die gespecialiseerd zijn in aangiftes van huiselijk geweld, maar u kunt ook anoniem een misdaad melden. Voor advies of acute opvang kunt u Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld.

BLUE
Toch zijn er slachtoffers die deze bovengenoemde stappen te moeilijk vinden, daarvoor is sinds kort het vrijwilligers netwerk huiselijk geweld Westerpark, BLUE opgestart. Een groep van vrouwen die in uw buurt wonen en of werken volgen trainingen waarbij zij leren om te gaan met slachtoffers van huiselijk geweld.

Zij begrijpen hoe moeilijk de situatie vaak is en leren hoe zij kunnen helpen bij de stap naar de juiste hulpverlening. Het netwerk staat onder begeleiding van Mieke Mulder. Het Stadsdeel hoopt hiermee meer mensen te kunnen helpen.

Blue