Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen 23-08-2005

Politie vraagt getuige zich te melden
ASSEN Graag komt de politie in contact met een getuige die dinsdagmiddag op het bureau aan de Weiersstraat is geweest. Dinsdagmiddag heeft een 26-jarige man uit Assen aangifte gedaan van diefstal van zijn fiets. Hij had zijn fiets gestald voor een warenhuis aan het Koopmansplein. Na een half uurtje winkelen zag de man dat zijn fiets gestolen was en heeft direct bij de politie aangifte gedaan. De politie vraagt getuigen die tegen twaalf uur op het Koopmansplein iets gezien hebben om contact op te nemen via 0900-8844. Speciaal zijn we op zoek naar de vrouw die zich op het bureau gemeld heeft, zij kan de politie helpen bij het oplossen van deze zaak. (05-172872).

Jongens voetballen op verboden terrein
HOOGEVEEN De politie heeft vijf jongens van 12 jaar weggestuurd van de voetbalvelden bij een voetbalvereniging in de Weide. De laatste tijd zijn er verschillende vernielingen gepleegd aan het hekwerk, waardoor men het kunstgrasveld op kan komen. Ook werden onlangs de doelpalen naar beneden gehaald. De vijf Hoogeveense jongens speelden een potje voetbal op het kunstgrasveld. Om het veld staat duidelijk met borden aangegeven dat het verboden terrein is voor onbevoegden, daarom kreeg het vijftal een bekeuring. (05-172890)

Kenteken niet in orde
EMMEN De politie heeft een 56-jarige man uit Emmen bekeurd omdat hij geen juist kenteken op zijn aanhanger had zitten. De man reed met zijn auto en aanhanger over de Wolfsbergenweg. De aanhanger had een kenteken dat niet gelijk was aan de auto. Ook bleek de man te rijden met drank op 265 µg/l. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.(05-172912)

Licht letsel na aanrijding
HOOGEVEEN Een 60-jarige vrouw uit Hoogeveen raakte dinsdag tegen kwart voor tien licht gewond na een aanrijding. Een 79-jarige man uit Zuidwolde sloeg met zijn auto linksaf het Nicolaas Beetsplein op en vergat hierbij voorrang te verlenen aan de fietsster die rechtdoor reed. De vrouw had schaafwonden op handen en knieën. De fiets was kapot en ook de auto had lichte krasschade. (05-172796)

Motor gestolen
MEPPEL - Een 31-jarige man uit Meppel deed dinsdagmorgen aangifte van diefstal. Zijn motor die geparkeerd stond in de voortuin aan de Piet Heinstraat werd gestolen. De politie heeft de motor gesignaleerd, het gaat om een blauwe Suzuki GSX 600F.(05-172734)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 12.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.