Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


23 augustus 2005


Putten - Inbraak bij Gedachtenisruimte


De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak en vernielingen in de Gedachtenisruimte oktober '44. Dit gebeurde vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag (22/8). Binnen werden en lichtschakelaar en wandcontactdoos vernield. Verder werd getracht verschillende kasten open te breken. Weggenomen werd een geldkistje met daarin een onbekend geldbedrag. De politie is een uitgebreid buurtonderzoek gestart, maar nog geen concrete aanknopingspunten. De politie is op zoek naar getuigen en tips. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Putten via telefoonnummer 0900 - 8844.


Putten - 51 bestuurders rijden te hard


Agenten hebben maandagmorgen en -middag (22/8) bij een controle op de Hoornsdam 51 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 381 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km. Er is hier 60 km toegestaan. De bestuurders krijgen een boete.


Hulshorst - Buitenboordmotoren weg


In de buurt van de camping aan de Varelsweg werden in de nacht van zondag op maandag (22/8) twee speedboten weggenomen. Na enig zoekwerk door één van de eigenaren werden de boten in het riet bij de Bredeweg teruggevonden. Wel waren van beide boten de Yamaha buitenboordmotoren weggenomen. Verder was een radio met geluidsboxen verdwenen. De politie is een onderzoek gestart.


Vaassen - 5 auto's en een vrachtwagen weggenomen


Bij een garagebedrijf aan de Riezebosweg en een bedrijf aan de Talhoutweg werden het afgelopen weekend 5 auto's en een vrachtwagen weggenomen. Het gaat om :
een zwarte Jaguar Z-type met kenteken 57-HK-ST,
een Mercedes bedrijfsauto met kenteken 41-VT-BS,
een blauwe Volkswagen Passat met kenteken 83-HG-FK,
een zwarte Mercedes Sedan met kenteken 45-NK-JZ
en een grijze Mercedes Sedan met kenteken 67-NG-DP
Op het terrein aan de Riezebosweg werden meerdere auto's verplaatst om bij de duurdere weggenomen auto's te komen.
Vanaf het nabijgelegen bedrijfsterrein aan de Talhoutweg werd de vrachtwagen weggenomen. Het betreft een oranjekleurige MAN. Deze vrachtauto werd maandag teruggevonden op het viaduct aan de Zutphensweg in Apeldoorn.
De politie is een onderzoek gestart.


Elburg - Peutertje met vingers tussen de deur


De politie heeft maandagmorgen (22/8) een 1 oe jarig peutertje bevrijd. Het jongetje was met twee vingers tussen de keukendeur terecht gekomen en zat knel. Met behulp van een breekijzer kon het jongetje bevrijd worden. Door ambulancebroeders werd geconstateerd dat behalve veel pijn er verder niets gebroken of beschadigd was.


Harderwijk - In scholen ingebroken

In een school aan het IJsselmeerpad en een school aan de Thorbeckelaan werd afgelopen weekend ingebroken. Van beide scholen werd een ruit ingegooid om binnen te komen. Weggenomen werd computerapparatuur, waaronder een laptop. De politie is een onderzoek gestart.


Ermelo - Honden mogelijk vergiftigd


Via de dierenambulance is bij de politie in Ermelo een melding binnengekomen dat er mogelijk een tweetal honden vergiftigingsverschijnselen hebben opgelopen nadat ze nabij de trimbaan aan de Ericalaan waren uitgelaten. De politie heeft de zaak in onderzoek en waarschuwt hondenbezitters om in die omgeving attent te zijn bij het uitlaten van de hond.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --