Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda dinsdag 23 augustus

BREDA, 23 augustus 2005

Politie pakt drie personen op in verband met autodiefstal BAVEL: De politie heeft op maandagavond 22 augustus drie jongemannen aangehouden wegens diefstal. Surveillerende politiemensen zagen in het begin van de avond een auto met hoge snelheid over de Pastoor Doenstraat rijden. Ze besloten het voertuig te controleren. De auto bleek in de nacht van zaterdag 20 augustus op zondag 21 augustus gestolen te zijn vanaf de Flaasdijk te Chaam. De politiemensen troffen het voertuig aan op de Kloosterstraat. De bestuurder was niet meer in het voertuig aanwezig, maar hield het voertuig enige tijd in de gaten. Het wachten werd vervolgens beloond toen een jongeman de auto instapte. Deze is door de politie aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongeman uit Hoeven. Hij is gezien zijn leeftijd niet in bezit van een rijbewijs. De jongen verklaarde een valse sleutel van de auto te hebben gekregen van een andere jongeman. Toen de politie de jongen overbracht naar het politiebureau passeerde ze een scooter met hierop twee jongens. De bestuurder voldeed aan de beschrijving van de zojuist aangehouden jongen. De politiemensen spraken het tweetal aan en hielden ze aan. Dit gebeurde op de Dorstseweg. De drie zijn verhoord en ingesloten. De auto is in beslag genomen en zal worden geretourneerd aan de eigenaar.

Politie pakt man op na ongewenste intimiteiten
BREDA: Op maandagmiddag 22 augustus liep een 27-jarige vrouw uit Breda over de Langendijk. Ze zag op een bankje een man zitten. Deze man liep achter de vrouw aan en sloeg haar op haar billen. De vrouw belde de politie. De politie heeft de 45-jarige man uit Breda die onder invloed van alcohol bleek te verkeren aangehouden en verhoord. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan wegens rijden onder invloed
BREDA: Op maandagavond 22 augustus hield de politie een 54-jarige man uit Breda aan wegens rijden onder invloed. De man onderging een blaastest waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau is hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 730 ug/l, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l bedraagt. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie neemt aangifte op van beroving
BREDA: Op maandag 22 augustus omstreeks 21.45 uur is er aan de Zaart een 70-jarige man van zijn portemonnee beroofd. De man betrapte een andere man die bezig was in te breken in een auto. Toen de man de inbreker aansprak trok deze een mes en bedreigde hem. Hij moest zijn portemonnee afgeven. Het slachtoffer gaf zijn portemonnee en de dader ging er op de fiets vandoor. De politie heeft aangifte opgenomen van beroving.

Politie neemt aangifte op van inbraken
ACHTMAAL: In de nacht van maandag 22 augustus op dinsdag 23 augustus is er ingebroken in een woning aan de Griendweg. De inbrekers kwamen binnen door middel van het openbreken van de achterdeur. De beneden verdieping is doorzocht en er zijn twee tassen ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoners van het pand.

ACHTMAAL: In de nacht van maandag 22 augustus op dinsdag 23 augustus is er wederom in dezelfde gemeente ingebroken in een pand aan het Neijsenpad. Aan de achterzijde van het pand hebben onbekenden een afgesloten klepraam opengebroken. De benedenverdieping is doorzocht er werden onder andere een fotocamera en een geldbedrag ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van woninginbraak.

ACHTMAAL: In de nacht van maandag 22 augustus op dinsdag 23 augustus is ingebroken in een woning aan de van den Berghstraat. De achterdeur van het pand is opengebroken en de benedenverdieping is doorzocht. Er zijn sieraden en een portemonnee ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Politie treft gestolen en uitgebrande auto aan
ZUNDERT: In de nacht van maandag 22 augustus op dinsdag 23 augustus is er aan de Zwaluwhof een auto gestolen. Politie trof de auto in de vroege ochtend van dinsdag 23 augustus aan de op de Berkenlaan. Het voertuig was uitgebrand. Politie lichtte de eigenaar van het voertuig in over de diefstal. Deze had de diefstal van zijn auto nog niet ontdekt. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen van autodiefstal en brandstichting.
Tussen zaterdag 20 augustus en maandag 22 augustus had men ook al geprobeerd een auto te ontvreemden aan de Zwaluwhof. De inbreker heeft het voertuig niet kunnen starten en liet de auto staan.

Politie neemt aangifte op van poging tot autodiefstal
ZUNDERT: In de nacht van maandag 22 augustus op dinsdag 23 augustus heeft men geprobeerd een auto te stelen aan de Jasmijnring. De daders vernielden een ruitje van de auto en verbraken het slot van de voorportier. De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar van de auto.

Politie neemt aangifte op van diefstal hekwerk
BREDA: In de nacht van maandag 22 augustus op dinsdag 23 augustus is er ingebroken in een pand aan de Haagweg. Vermoedelijk klommen de daders over de omheining van het bedrijfsterrein en namen hier 3 hek-elementen en 5 bijbehorende palen weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Politie neemt aangifte op van mishandeling
BREDA: Op zondag 21 augustus omstreeks 19.30 uur is een 15-jarige jongen uit Breda mishandeld door 4 jongemannen. De jongen liep van de kermis in het Ginneken richting de Viandenlaan om zijn fiets op te halen. Hij merkte dat er 4 jongens achter hem aan liepen die zich eerder in een attractie van de kermis al provocerend hadden gedragen. De jongen wilde zijn fiets van het slot halen toen de jongens op hem af kwamen en hem begonnen te slaan en te schoppen. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Politie neemt aangifte op van diefstal tuinbeelden
STANDDAARBUITEN: In de nacht van zondag 21 augustus op maandag 22 augustus zijn er uit de tuin van een woning aan de Oesterzwam twee beelden gestolen. De beelden stellen twee paarden met een wagen en een koetsier en een oude man op een bankje met een hond voor. De beelden zijn van betton en redelijk zwaar. Ze zijn niet eenvoudig te ontvreemden. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Politie controleert op snelheid
OUDEMOLEN: De politie hield op dinsdag 23 augustus een snelheidscontrole aan de Stadsedijk. Er zijn 345 passanten gecontroleerd. Hiervan zijn er 56 bekeurd. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 103 km/u.

Auteur: Inge Rijgersberg