Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 23 augustus

BERGEN OP ZOOM, 23 augustus 2005

Politie neemt aangifte op van woninginbraken
ROOSENDAAL: Op maandagochtend 22 augustus is er ingebroken in een woning aan de Clovisdonk. Vermoedelijk zijn de inbrekers binnen gekomen via een openstaand kiepraam op de eerste verdieping. De gehele woning is doorzocht, het alarm en de deurbel zijn onklaar gemaakt. Er zijn sieraden weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van woninginbraak.

ROOSENDAAL: Op maandagmiddag 22 augustus is er ingebroken in een pand aan de Freesiaberg. De daders kwamen binnen door een bovenlicht aan de achterzijde van de woning te forceren. De gehele woning is doorzocht. Er is onder andere een geldbedrag ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Politie krijgt melding van kinderlokker
SINT WILLEBRORD: Op zondag 22 augustus zijn twee kinderen door een onbekende man meegelokt. De kinderen, een meisje van 11 jaar en een jongetje van 14 jaar, zijn in hun woonplaats op het Emmauspein aangesproken door een man die hen vroeg of zij een film wilde bekijken in zijn auto. Ze liepen met de man mee en aangekomen bij de auto bleek het te gaan om een sexfilm. De kinderen zijn hierop weggelopen. De politie neemt de melding serieus en stelt een onderzoek in naar de identiteit van de man.

Winkeldieven aangehouden
BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandagmiddag 22 augustus een 40-jarige man uit Bergen op Zoom aan wegens winkeldiefstal. De man had in een winkel aan de Glacisstraat twee pakken shag ontvreemd. Na passeren van de kassa is hij aangesproken door een winkelmedewerker. De man is aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

ROOSENDAAL: Op maandagmiddag 22 augustus hield personeel van een winkel in winkelcentrum de Roselaar een winkeldievegge aan. Het personeel zag hoe de vrouw een lippenstift uit het rek nam en deze in haar tas stak. Ze is hierop aangesproken. De vrouw had behalve de lippenstift ook 5 kledingstukken uit een andere winkel gestolen. De vrouw stal de goederen met behulp van een geprepareerde tas. De 43-jarige inwoonster van Breda is aangehouden en verhoord. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Politie houdt man aan wegens mishandeling en bedreiging ROOSENDAAL: Op maandagavond 22 augustus is er in de Brugstraat een 21-jarige inwoner van Oudenbosch bedreigd en mishandeld. Bij de bedreiging is gebruik gemaakt van een mes. Het slachtoffer belde de politie. Ook de politie is door de man bedreigd met het mes. De politie hield de 47-jarige man aan en nam het mes in beslag. De verdachte is verhoord en in verzekering gesteld.

Geen bekeuringen tijdens verkeerscontrole
BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandagochtend 22 augustus een algemene verkeerscontrole aan het Hinkelenoord, de Ouderdinge en de Kastanjelaan. Er zijn geen overtredingen geconstateerd.

Fietser raakt gewond bij aanrijding met bromfietser
BERGEN OP ZOOM: Op dinsdagochtend 23 augustus gebeurde er een verkeersongeval aan de Steenbergseweg. Een 43-jarige man uit Nieuw-Vossemeer reed op zijn fiets over de Steenbergseweg richting Halsteren. Op een gegeven moment passeert er een bromfiets. In het voorbijgaan botst de bromfiets tegen de fiets en de fietser komt ten val. De man is per ambulance overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis met een gezwollen wenkbrauw en schaafwonden.

Inbrekers nemen auto mee
HUIJBERGEN: In de nacht van maandag 22 augustus op dinsdag 23 augustus is er ingebroken in een woning aan de Weg naar Wouw. Vermoedelijk zijn de daders binnengekomen door middel van een valse sleutel. De woning is doorzocht. Er zijn onder andere een laptop en een geldbedrag weggenomen. Ook is middels een uit het pand weggenomen autosleutel de auto ontvreemd. Het gaat om een zwarte BMW X3 met kenteken 87-PV-PG. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie neemt aangifte op van autodiefstal
SINT WILLEBRORD: Tussen zondag 21 augustus en maandag 22 augustus heeft men geprobeerd een auto te ontvreemden aan de Schubertstraat. De daders hebben het volledige slot uit het portier verwijderd. De politie heeft aangifte opgenomen van poging tot autodiefstal. In diezelfde nacht is er een auto ontvreemd aan de Beethovenstraat. Het gaat om een blauwe Opel Vectra met kenteken ZS-28-TK. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie controleert op snelheid
ROOSENDAAL: Op maandag 22 augustus hield de politie tussen 12.00 uur en 14.00 uur op de Burgemeester Freijterslaan een snelheidscontrole. Er zijn 1264 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 187 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 82 km/u, terwijl de maximum snelheid 50 km/u bedraagt op deze weg.

Auteur: Inge Rijgersberg