Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Samsung 40 inch LCD-TV tart prestatiegrenzen van conventionele LCD-TV's

Samsung introduceert LCD-TV LE40M61B met scherpst mogelijke beeldkwaliteit

Delft, 23 augustus 2005 - Samsung Electronics introduceert de 40 inch LCD-TV LE40M61B met een contrastratio van maar liefst 5.000:1 en een responstijd van slechts 8 ms. Door de hoge contrastratio kan de kijker genieten van de scherpe en heldere beeldweergave, terwijl de snelle responstijd van 8 ms zorgt een soepel verloop van de wisselingen van het beeld en een goede beeldweergave van bewegende beelden garandeert. Een kijkhoek van bijna 180° zorgt er bovendien voor dat de kijker het beeld vanuit bijna elke hoek kan waarnemen. Een week geleden kende de European Imaging and Sound Association (EISA) deze LCD-TV een prestigieuze EISA-award toe als 'beste LCD-TV van Europa 2005-2006'.

De nieuwste aanwinst van Samsung met heeft met 6.4 miljard kleuren en 10-bit processing een zeer uitgebreid kleurenbereik, waarmee zelfs de kleinste nuanceverschillen direct met het oog waarneembaar zijn. Hierdoor zijn de kleuren op het beeldscherm niet alleen levendiger en natuurlijker, maar hebben ze ook scherpere contrasten. De toepassing van Samsungs gepatenteerde Super Patterned Vertical Alignment-techniek (SPVA) resulteert in een superieure beeldkwaliteit die vanuit zo goed als elke kijkhoek zichtbaar is.

De Digital Natural Image engine (DNIe(tm)) technologie voor beeldoptimalisatie is al sinds 1996 bij Samsung in ontwikkeling en zorgt voor een hoger contrast en optimalisatie van beweging, detailweergave en kleuren. Deze technologie verbetert en optimaliseert tevens het ingangssignaal op het gebied van ruisonderdrukking. De DNIe(tm)-technologie is opgewaardeerd en de nieuwe LCD-TV kenmerkt zich door een verbetering van bijna alle onderdelen van de televisieweergavetechniek. Via de geïntegreerde functie 'My Color Control' (MCC) kunnen gebruikers de kleuren op 6 niveaus (i.p.v. 3) zelf instellen. Naast de mogelijkheid om de kleurweergave van huidtinten, grastinten of luchttinten aan te passen kunnen nu ook de kleuren goud, rood en wit worden aangepast en ingesteld.

Deze LCD-TV is ook nog eens bijzonder slim ontworpen en kent een ingenieus speakersysteem, waarbij de speakers aan de onderkant van de televisie zijn verwerkt zonder dat ze zichtbaar zijn. Met zijn geringe diepte van slechts 11 cm laat de LE40M61B zich moeiteloos in het interieur plaatsen waar het uitkomt. Voor de geluidsweergave biedt de LCD-TV SRS True Surround XT dat de kijker als het ware omhelst voor een optimaal ruimtelijk surround-effect.

Samsung past met deze TV het High-definition Multimedia Interface (HDMI) toe dat compatibel is met DVI en zorgt voor optimale beeld- en geluidskwaliteit. Dankzij de 100% digitale processing van inputsignalen wordt elk mogelijk verlies van signaalkwaliteit voorkomen. Er zijn tegelijk minder draden nodig dankzij HDMI. Het aansluiten van een PC of laptop is gemakkelijk via een D-Sub. Verder beschikt de LCD-TV over een full interface voor alle denkbare aansluitingsmogelijkheden met overige apparatuur.

De LE40M61B is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van ¤ 3.499,- inclusief B.T.W.

Samsung introduceert binnenkort ook de M51 serie in de Milano-lijn. Deze verschijnt in 26 inch, 32 inch, 40 inch en 46 inch modellen met unieke features zoals een responstijd van 8 ms.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2004 een totale omzet van US$ 55,2 miljard en een nettowinst van US$ 10,3 miljard. Bij de onderneming zijn 113.000 medewerkers actief op 90 locaties in 48 landen. Samsung bestaat uit vijf business units: Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips en TFT-LCD displays en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Op de vestigingen in Delft en het Belgische Wommelgem werken circa 120 mensen. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.