Gemeente Eindhoven

23 augustus 2005

Collegebesluiten

Reconstructie Floralaan West

Burgemeester en wethouders hebben het definitief ontwerp voor de reconstructie van de Floralaan West vastgesteld. Het wegdek over de gehele lengte tussen de Roostenlaan en de Aalsterweg wordt verwijderd. Dit gebeurt omdat onderhoud aan de riolering wordt uitgevoerd en voor de wijken Bloemenbuurt en Kruidenbuurt wordt een afkoppelriool aangelegd. Dit biedt de mogelijkheid om het profiel aan te passen, zoals eerder gebeurd is aan de zuidzijde van de Floralaan West. Ook wordt de klinkerbestrating vervangen door asfalt en komt er een rode fietsstrook. Daarnaast wordt een aantal parkeerplaatsen vervangen door groen.

Aanpassing regeling belanghebbenden parkeren voor bezoekerskaarten

Het college gaat de raad een voorstel doen om de regeling belanghebbenden parkeren m.b.t. de bezoekerskaarten aan te passen. Het gaat hier voornamelijk om oude woonwijken aan de rand van het centrumgebied. De parkeerbehoefte is hier groter dan het aantal beschikbare plaatsen. Om de regeling hanteerbaar te houden wordt de regeling voor bezoekers aangepast. Uitgifte van bezoekerskaarten wordt hierdoor beperkt.

Gladheidsbeheersing

In de raadscommissie ruimtelijke pijler in februari jl. werden door D66 vragen gesteld over gladheidsbestrijding op fietspaden. Aanleiding was het feit dat strooiwagens alleen toegang hebben tot fietspaden als de (klap)paaltjes verwijderd of verzonken zijn. In de praktijk betekende dit dat de fietspaden vijf maanden per jaar niet afgesloten waren voor autoverkeer. Het college heeft nu besloten om op plaatsen waar gestrooid moet worden de paaltjes definitief te verwijderen. Als blijkt dat er sluipverkeer op fietspaden optreedt, zal het college de politie vragen extra handhaving in te zetten.

Preventie jeugdprostitutie / aanpak loverboys 2005 â 2007

Het college heeft het raamplan âpreventie jeugdprostitutie / aanpak loverboys 2005 â 2007â vastgesteld. Dit raamplan richt zich op vier doelgroepen: (potentiële) daders en (potentiële) slachtoffers. Er komt een samenwerkend netwerk van partnerinstellingen zodat mensen met problemen opgemerkt en doorverwezen worden en zodat er voldoende zorg en opvang is. De partnerinstellingen zijn gemeente, politie, OM, Bureau Jeugdzorg, NEOS, Loket W, Humanitas, enz. Om de aanpak opgezet te krijgen, wordt er tijdelijk een âketenregisseurâ aangesteld. De werving voor deze functie begint binnenkort.
zoeken
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

KlantenContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven