2e persbericht van dinsdag 23 augustus 2005

Eindhoven 23-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden

Maandag om 15.30 uur is op het politiebureau van Strijp aan de Noord Brabantlaan een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man meldde zich vrijwillig. Hij wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van 30 op 31 juli een 47-jarige Eindhovenaar heeft mishandeld. Dat gebeurde op de Ruurlostraat. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt. Hij had toen enkele verwondingen in het gezicht. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Zonder rijbewijs tegen elektriciteitskast

Een 18-jarige Eindhovenaar heeft dinsdagmorgen om 11.15 uur met een auto een elektriciteitskast op de Gemberstraat geramd. De man heeft de auto van zijn zus, zonder haar toestemming, meegenomen. Hijzelf heeft geen rijbewijs. Hij reed vanuit de Aardbeistraat de Gemberstraat in en verloor daarbij de macht over het stuur. Hij raakte een geparkeerde auto, de elektriciteitskast en kwam tot stilstand in een tuintje. De auto was total-loss. Het energiebedrijf moest een gedeelte van de wijk Vaartbroek zonder stroom zetten om de kast te repareren. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bakel: Vier verdachten openlijke geweldpleging aangehouden

In de afgelopen week zijn na een onderzoek op verschillende plaatsen vier verdachten van een openlijke geweldpleging op 12 juni aangehouden. Het zijn een 27-jarige man uit Someren, een 29-jarige man uit Kloosterzande en twee mannen van 33 en 52 jaar oud uit Bakel. Zij worden ervan verdacht op 12 juni een 37-jarige man uit Bakel mishandeld te hebben. De man was van plan naar zijn ex-vrouw op het Nuijenseind te gaan. Toen hij voor de woning stond werd hij aangevallen door enkele mannen. Hij vluchtte en werd achterna gezeten door de mannen. In zijn woning werd hij nog belaagd door de mannen en een van hen stak een bezemsteel door de ruit. De bezemsteel kwam in een oog van het slachtoffer terecht. Hij moet dit oog missen. De vier mannen zijn voor onderzoek ingesloten.

Deurne: Verdachten mishandeling aangehouden

Maandag en dinsdag zijn vier verdachten van een mishandeling op 30 mei aangehouden. De mishandeling was tijdens de kermis in Deurne. Daar werd een 17-jarige jongen uit Uden door verschillende personen geslagen en geschopt. Er werd ook nog een flesje tegen zijn hoofd gegooid. Hij hield er een hoofdwond aan over. De politie kon na onderzoek twee mannen van 18 en 19 jaar oud en een 16-jarig meisje uit Deurne aanhouden en een 19-jarige man uit Bakel. De ruzie ontstond tussen twee groepen na wat schelden over en weer. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Westerhoven: Automobilist rijdt door na aanrijding

De politie heeft dinsdag om 8.45 uur in Knegsel een 19-jarige automobilist uit Westerhoven aangehouden. De man zou rond 7.30 uur op de Heijerstraat in Westerhoven een aanrijding hebben veroorzaakt en daarna zijn doorgereden. Hij reed daar een 26-jarige bromfietser uit Valkenswaard aan die linksaf sloeg nadat hij richting aan had gegeven. De verdachte reed in dezelfde richting als de bromfietser en reed hem van achter aan. Na de aanrijding reed de automobilist verder. Zijn kenteken werd door getuigen genoteerd, waardoor hij opgespoord kon worden. De bromfietser moest in het ziekenhuis behandeld worden. Hij had enkele schaafwonden en kneuzingen. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal wordt opgemaakt.