Gemeente Zaanstad

B&W besluiten van week 33

maandag 22 augustus 2005

College stelt richtlijnen voor kledinginzameling en collectes vast Het college van B&W is akkoord met de nota kledinginzameling en de nota collecten. Deze notas bevatten de richtlijnen voor het verkrijgen en verlenen van beide vergunningen. De nota kledinginzameling regelt onder andere dat maximaal vier bonafide organisaties een vergunning krijgen voor kledinginzameling. De Stichting Leger des Heils en Stichting het Goed krijgen jaarlijks een vergunning. De andere twee worden gekozen op grond van beoordeling door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Van belang bij de nota collecten is dat de gemeente maximaal één collecte per week toestaat. De landelijke organisaties die voorkomen op het landelijk collecterooster van het CBF hebben daarbij voorrang. Plaatselijke organisaties kunnen een vergunning aanvragen voor de weken waarin de landelijke organisaties niet collecteren.

Start procedure 320 woningen Conrad terrein Zaandam De gemeente start een artikel 19 WRO procedure om de bouw van 320 woningen mogelijk te maken op het terrein Conrad, locatie Zuiddijk 378/Conradstraat 1 in Zaandam. Het bouwplan ligt in het huidige bestemmingsplan Uitbreidingsplan in onderdelen Vissershop-Zuid. Daarin staat beschreven dat het gebied de bestemming heeft: water, handel en nijverheid A (ex artikel B1) te weten bebouwing, opslag- en werkterrein voor handel en nijverheid. Om woningbouw mogelijk te maken, is een vrijstellingsprocedure noodzakelijk. Deze wordt nu gestart. Het bouwplan omvat de bouw van een woontoren van 24 etages en een carreevormig woningcomplex. Ter hoogte van de Conradstaat is het wooncomplex drie lagen hoog. Richting woontoren loopt het complex op tot 8 lagen. Aan de Zaanzijde komen in het wooncomplex grote openingen waardoor bijna alle woningen zicht hebben op het water. De woontoren is een baken voor de wijk, maar ook een baken langs de Zaan. Op het binnenterrein komt een groenvoorziening met speelmogelijkheden voor kinderen. Projectontwikkelaar is De Conrad B.V. uit Rotterdam.

Gemeente actualiseert privacyreglement
De gemeente Zaanstad heeft het privacyreglement voor de Gemeente Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) geactualiseerd. Het privacyreglement bevat de regels voor het verstrekken van persoonsgegevens aan afdelingen binnen de gemeente en partijen van buiten de gemeente. De belangrijkste wijzigingen zaten in de rechten van gemeentelijke afdelingen en externe partijen: welke afdeling of partij heeft recht op welke informatie.