Gemeente Hellendoorn


Voortgang plannen nieuwe woongebieden Hellendoorn-Noord en Kruidenwijk-Zuid

Tijdens twee goed bezochte informatieavonden op 18 en 19 januari van dit jaar, zijn de plannen voor Hellendoorn-Noord en Kruidenwijk-Zuid aan de inwoners van de gemeente en andere belangstellenden gepresenteerd. De afgelopen maanden zijn de tijdens de informatiebijeenkomsten gemaakte opmerkingen en adviezen bekeken en zijn de resultaten van verschillende uitgevoerde onderzoeken beschikbaar gekomen. En inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan het voorontwerp-bestemmingsplan Hellendoorn-Noord en het voorontwerp-bestemmingsplan Kruidenwijk-Zuid.

Tijdens de informatiebijeenkomsten is toegezegd zo snel mogelijk na de zomervakantie met de inspraak en het voorontwerp voor deze gebieden te starten. Medio oktober zal een nieuwe informatiebijeenkomst worden gehouden over het voorontwerp van het bestemmingsplan voor Kruidenwijk-Zuid, inclusief het tracé van de Noord-zuidverbinding tussen de rotonde aan de Helmkruidlaan en de aansluiting op de Rijksweg 35. Voor Hellendoorn-Noord staat de informatiebijeenkomst in november gepland.

De informatiebijeenkomsten worden aangekondigd op de gemeentelijke informatiepagina in het Twents Volksblad en via deze website.