TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-08-2005

Televisie
OPGELICHT
Uitzending dinsdag 23 augustus
Nederland 2 - 21.10 uur

DOORTRAPTE OPLICHTER LAAT GOEDE VRIENDEN 'MEEPROFITEREN'

Peter Bakker uit Hoofddorp bevindt zich in een luxe positie. Hij kan voor een prikje aan dure auto´s, boten, computers en televisies uit faillissementsboedels komen. Ook vrienden, bekenden en buurtgenoten van Bakker profiteren mee.

Jack Voorwalt doet in 2002 via een goede vriend zaken met Peter Bakker. Voorwalt betaalt 17.000 euro aan Bakker voor een Audi en een BMW. Afspraken om de auto's te leveren worden keer op keer uitgesteld. Het bevalt Jack niet dat hij aan het lijntje gehouden wordt, en hij regelt een ontmoeting met Peter Bakker.

Op het kantoor van Jack vertelt Bakker dat hij is opgelicht door degene die hem de auto's moest leveren. Jack gelooft het verhaal niet. Na lang aandringen geeft Bakker uiteindelijk toe dat er nooit auto's zijn geweest. Jack komt met Bakker een terugbetalingsregeling overeen.

Als er na één keer geen geld meer op de rekening binnenkomt, doet Jack aangifte bij de politie. Daar wordt bevestigd wat Jack al vermoedde; Peter Bakker is een oplichter.

Bakker lichtte veel mensen op. Bij OPGELICHT zijn in ieder geval de namen bekend van zeven gedupeerden die voor bijna drie-en-een-halve ton het schip ingingen. In de uitzending van 23 augustus zoekt OPGELICHT Bakker op voor een confrontatie.

Het openbaar ministerie in Haarlem heeft besloten dat Peter Bakker zich voor de rechter zal moeten verantwoorden. Er is nog geen zittingsdatum bekend, maar zijn zaak zal hoogstwaarschijnlijk dit najaar dienen.

De presentatie van OPGELICHT is in handen van Antoinette Hertsenberg.

Voor meer informatie: www.opgelicht.nl