Gemeente Loppersum
---

Website stedum.com viert 1e lustrum

WEBSITE STEDUM.COM VIERT 1E LUSTRUM

De website www.stedum.com bestaat 5 jaar. Op 18 augustus is deze mijlpaal bereikt. Oprichters zijn Luit Keller en Ronald Willems. Sinds 2003 is de website actief onder de vlag van de stichting Stedum.com.

Aandacht wordt besteed aan het Stedumer nieuws, waarin ook Dorpsbelangen Stedum een plaats heeft verworven. Dorsbelangen Stedum was aanvankelijk de medesponsor van de stichting, maar is nu een vooraanstaand gebruiker.

Zowel Stedumers, als oud Stedumers en belangstellenden (waaronder toekomstige Stedumers) maken gebruik van de website. Alle evenementen in het dorp worden direct met foto en berichtje op de website geplaatst. Aan het fotoboek is te zien dat er in Stedum veel plaatselijk nieuws is.

Essentieel voor dorp
De gemeente Loppersum vindt lokale websites, zoals www.stedum.com, van essentieel belang voor een goede communicatie binnen elke dorpsgemeenschap. Het vergroot de betrokkenheid van alle dorpelingen met de gebeurtenissen in het dorp. De gemeente moedigt dan ook inwoners van dorpen die nog geen website in stand houden aan om een soortgelijke website te maken, zoals de Stedumers dat hebben gedaan.

Regionaal nieuws
Doordat ook het regionale nieuws wordt meegenomen, en de persberichten van de gemeente Loppersum, is de website zeer compleet en bovendien erg actueel. De website wordt dan ook goed bezocht, zon 100 bezoekers per dag. De beheerders waken ervoor dat het een serieuze site blijft. Stemmen via het forum (zoals bijvoorbeeld ten tijde van de ontwikkeling van de Borgterrein plannen) en gebruik maken van het gastenboek gebeurt op gecontroleerde wijze.


---

| |