Politie Zeeland


---


O-5711-2005 Resultaten aangekondigde snelheidscontroles
Vandaag werden in de gemeente Tholen en in Goes de aangekondigde snelheidscontroles gehouden.
In de gemeente Tholen werd gecontroleerd op de N286 in Scherpenisse. Van de 780 gecontroleerde voertuigen reden 22 harder dan de toegestane 80 km.
In Goes werd gecontroleerd op de Middelburgsestraat. Hier passeerden 2710 voertuigen waarvan 180 harder reden dan de 50 km die ter plaatse geldt.

Z-5712-2005 Resultaten aangekondigde snelheidscontroles in Zeeuws Vlaanderen
Vandaag werd in de gemeente Sluis op drie locaties gecontroleerd op snelheid.
Op de Sint Jansdijk te Nieuwvliet passeerden 104 voertuigen de radar, hiervan reden 2 bestuurders harder dan de 80 km die is toegestaan.
In Schoondijke werd op twee plekken gecontroleerd. Op de Dorpsstraat passeerden 732 voertuigen waarvan 4 te hard reden. Op de Sasputsestraat reden van de 82 gecontroleerde voertuigen 25 bestuurders harder dan de toegestane 60 km.
De hoogste snelheid werd gemeten op de Sasputsestraat, nl 139 km!

Z 5713-2005 Auto met afbijtmiddel overgoten
In de Lange Kerkstraat in Terneuzen is in de nacht van maandag op dinsdag een geparkeerde auto overgoten met een afbijtmiddel.
De schade bedraagt een paar duizend euro. (zie ook persbericht nr 5708)

O-5714-2005 Uit de bocht gevlogen
Op de Brouwersdam ter hoogte van Scharendijke is dinsdagavond rond 20.00 uur een 34-jarige man uit Burgh Haamstede met zijn motor onderuit gegaan.
Vermoedelijk had hij zich in de lengte van een bocht vergist waardoor hij, in combinatie met te hoge snelheid, in de berm reed. Vervolgens botste hij tegen een ANWB-informatiebord. De 34-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij, zijn motor liep flinke schade op.

O-5715-2005 Aanrijding op rondweg Biggekerke
In Biggekerke vond dinsdag aan het einde van de middag een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Het ongeluk gebeurde doordat een 22-jarige automobilist uit Vlissingen komende vanaf de Zoutelandseweg de rondweg Biggekerke wilde oprijden. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een van linkskomende personenauto, bestuurd door een 52-jarige vrouw uit de gemeente Veere. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.