Provincie Zuid-Holland

Vergadering Gedeputeerde Staten 23 augustus 2005

Dit is een populaire samenvatting van een selectie van onderwerpen uit de vergadering van Gedeputeerde Staten (GS) van 23 augustus 2005. De vastgestelde besluitenlijst van deze GS-vergadering wordt één week na de vergadering op www.zuid-holland.nl gepubliceerd. De reeds gepubliceerde besluitenlijsten en agenda's van de GS-vergadering vindt u ook op deze website onder 'Stateninformatie'.

Derde partiële herziening Streekplan Zuid-Holland West 2003De bebouwingsgrenzen van de gemeente Alkemade, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Den Haag zijn met deze wijziging van het bestaande streekplan iets verruimd. Hierdoor is bijvoorbeeld de bouw van een school mogelijk in Pijnacker-Nootdorp, de komst van een automobielmuseum aan de rand van Den Haag en kunnen woningbouwprojecten in het Westland en Alkemade worden gerealiseerd.

Beantwoording schriftelijke vragen over onderzoek dioxine in de Lickebaert (nr. 1967)De heer P.L. Vermeulen (SP) heeft vragen gesteld over onderzoek naar dioxine in het Lickebaertgebied tussen Maassluis en Vlaardingen. De heer Vermeulen uit zijn verbazing rond het feit dat het college van GS genoegen neemt met de uitkomsten van onderzoek door Milieudienst Rijnmond (DCMR) en Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanwege de gevolgen voor melkveehouders in het gebied. GS antwoorden dat zij tevreden zijn met de uitgevoerde onderzoeken en geven aan dat zij op dit moment geen aanleiding zien om het onderzoek uit te breiden naar alle mogelijke verbrandingsprocessen. Gezien de vele onzekerheden is de netto hoeveelheid dioxine die terecht komt in het Lickebaertgebied op dit moment niet te bepalen. Dit vereist veel meer inzicht in achtergrondconcentraties en dioxines, afkomstig van onder andere bronnen als branden, verkeer en scheepvaart. In het najaar zullen nieuwe grasmonsters in het gebied worden genomen door de Voedsel en Waren Autoriteit. Dat zal meer licht werpen op de huidige problematiek.

De volledige antwoorden op PS-vragen staan uiterlijk een week na vaststelling van de antwoorden op www.zuid-holland.nl onder het kopje 'Stateninformatie'.

Nieuwe visie Communicatie en Public Affairs GS hebben de notitie communicatievisie en Public Affairs 2005 -2007vastgesteld. Deze notitie biedt een terugblik op de uitvoering van Communicatievisie ' Zo klinkt de provincie' - HET VERVOLG, die in 2004 in de statencommissie Bestuur en Middelen is besproken. De voornemens daaruit passeren de revue, er wordt aangegeven wat het resultaat is geweest en wat moet worden bijgesteld, opgeheven of voorgezet. Daarna volgt een beschrijving van nieuwe plannen voor 2005 / 2006, waarbij tegelijkertijd voorstellen aan de orde komen voor een algemene campagne rond de statenverkiezingen in 2007. Tevens is een evaluatie van het gevoerde Public Affairs beleid opgenomen, inclusiefdoorkijk naar de toekomst. GS hebben de notitie aangeboden aan Provinciale Staten. Startnotitie Milieueffectrapportage bedrijventerrein Hoeksche Waard ter inzage GS hebben de startnotitie milieu-effectrapportage (m.e.r.) voor een bedrijventerrein in de Noordrand van de Hoeksche Waard vastgesteld. De startnotitie is de eerste stap naar realisering van een bedrijventerrein op het grondgebied van de gemeente Binnenmaas. De provincie neemt de ruimtelijke reservering van dit bedrijventerrein op in de herziening van het streekplan Zuid-Holland Zuid. De startnotitie ligt van 19 september tot 17 oktober ter inzage.Lees het hele persberichtContractverlening Rijnstreekhopper GS hebben besloten tot verlenging van het contract met De Vier Gewesten voor de uitvoering van dezogenoemde Rijnstreekhopper tot 1 januari 2007.Uit een benchmark is gebleken dat de ritvergoeding aan De Vier Gewesten voor de uitvoering van de Rijnstreekhopper aanzienlijk lager isdanvergelijkbare systemen. De deelnemende partijen zijn tevreden over de uitvoering van het vervoer.

Toegekende Subsidies- Het Zuid-Hollands bureauvoor toerisme ontvangt ¤36.550,- voordeelname aan de vakantiebeurs2006 - De Stichting Projectorganisatie Leren werken ontvangt een subsidie van maximaal ¤40.000,-in hetvoor het project Leren werken (onderwijs - arbeidsmarkt project) - Hogeschool INHOLLAND ontvangt een maximalesubsidie van ¤135.000,- voor het project MKB business Desk en het project MKB loket en Kennis en servicecentrum.