Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 23 augustus 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 2 augustus 2005. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Accordering B&W-besluit d.d. 28-6-2005 m.b.t. aanhouden verzoek om een drank- en horecavergunning voor kookschool Culipro, Bovenkamp 7 te Abcoude (aangehouden 7-6 j.l.) Toelichting:
In de collegevergadering van 28 juni j.l. is mondeling het volgende besluit genomen, dat nog niet schriftelijk is geaccordeerd.
B&W-besluit 28-6-2005: Indien de benodigde informatie voor de afdeling VROM, niet binnen 8 weken na verzending van dit gedoogbesluit wordt aangeleverd, dan vervalt dit gedoogbesluit en wordt de vergunning Drank- en Horecawet geweigerd.
Ambtelijk advies:
Besluit accorderen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Utrecht. Toelichting:
Voortvloeiend uit de Wet kwaliteitsbevordering rampenbestrijding (WKR) en het landelijk beleid inzake de vorming van Veiligheidsregio´s is de voorliggende gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Utrecht opgesteld. Deze regeling is het resultaat van een uitgebreide ambtelijke en bestuurlijke consultatie ronde in de deelnemende gemeenten over de concept regeling. In het algemeen bestuur van de veiligheidsregio i.o. is op 15 juni geconcludeerd dat de deelnemende gemeenten op hoofdlijnen met de regeling kunnen instemmen. Voorgesteld wordt de regeling voor Abcoude vast te stellen. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Utrecht vast te stellen (d.d. 7 juli 2005).

- De gemaakte opmerkingen genoemd onder 3 onder de aandacht te brengen van het DB van de veilgheidregio i.o met het nadrukkelijke verzoek om een terugkoppeling.
- Dit vastgestelde besluit ter instemming voor te leggen aan de raad. B&W-besluit:
Wordt aangehouden. B&W willen graag nog eens de informatie welke financiële verplichtingen de gemeente heeft en in hoeverre het aspect terreurbestrijding onderdeel vormt van de regeling en de financiële afspraken. De burgemeester coördineert het aanvullend advies.
---

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Zonder vergunning gebouwde overkapping op het perceel Jacob van Gaesbeeklaan 14 te Abcoude.
(Aangehouden 2-8 j.l.)
Toelichting:
Het perceel waarop de overkapping staat heeft de bestemming Tuinen. Op de als zodanig bestemde gronden mogen ten behoeve van de bestemming uitsluitend bouwwerken, geen gebouwen en geen overkappingen zijnde, worden gebouwd. Nu de overkapping in strijd is met het vigerende bestemmingsplan ligt legalisering niet in de rede. De zienswijzen nopen niet tot een ander oordeel. Er kan derhalve handhavend worden opgetreden.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt handhavend op te treden tegen de zonder vergunning gebouwde overkapping. B&W-besluit:
Wordt aangehouden tot 30-8.

2. Rapport luchtkwaliteit 2004.
Toelichting:
Uit de berekeningen voor Abcoude blijkt dat op 2 locaties de grenswaarde voor NO2 overschreden wordt. Hierdoor heeft de gemeente de verplichting om de komende 3 jaar een rapport over de luchtkwaliteit uit te brengen. Er hoeft dus geen saneringsplan met daarin maatregelen opgesteld te worden, aangezien er geen plandrempeloverschrijdingen zijn. Verder wordt de grenswaarde van de 24- uursgemiddelde concentratie PM10 op 1 locatie meer dan 35 keer per jaar (wettelijk toegestaan aantal overschrijdingen) overschreden wordt. Dit is een probleem dat met name landelijk aangepakt moet worden.
Ambtelijk advies:

1. Het Rapport Luchtkwaliteit 2004 vaststellen.
2. De Milieudienst Noord-West Utrecht opdracht geven dit rapport namens de gemeente Abcoude aan te bieden aan Gedeputeerde Staten van Utrecht.
3. Het Rapport Luchtkwaliteit 2004 ter inzage leggen bij de commissie VROM. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Het rapport ook ter kennis brengen van de raadscommissie MZ.
3. Handhavingsverzoek m.b.t. illegale bewoning/camping op gronden Rijkswaterstaat. Toelichting:
In juli 2005 is er een stuk grond van Rijkswaterstaat tussen knooppunt Holendrecht en de rijksweg A2- afslag Abcoude in gebruik genomen door personen die daar verblijven in kampeermiddelen. Rijkswaterstaat wil deze situatie zo snel mogelijk beëindigen, en is de benodigde privaatrechtelijke procedures gestart. Gelet hierop wordt het college dan ook geadviseerd het verzoek om publiekrechtelijke handhaving vooralsnog af te wijzen. Tevens wordt geadviseerd de stappen van Rijkswaterstaat nauwlettend te volgen en de politie te verzoeken extra toezicht te houden. Ambtelijk advies:
Handhavingsverzoek vooralsnog afwijzen, nu het er naar uitziet dat de illegale situatie binnen afzienbare tijd ongedaan wordt gemaakt. De procedure tot beëindiging van de illegale situatie door grondeigenaar Rijkswaterstaat nauwlettend volgen. Politie verzoeken extra toezicht te houden. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Er moet nadrukkelijker tot uitdrukking worden gebracht, dat de gemeente een publiekrechtelijke handhavingstaak heeft. In feite is sprake van een gemeenschappelijke taak waarbij echter eerst de grondeigenaar c.q. Rijkswaterstaat aan zet is i.v.m. het aangespannen kort geding. Ook de gemeente dient ambtelijk vertegenwoordigd te zijn bij het geding. PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Keuze accountant en ondersteuning bij procesbeschrijvingen rechtmatigheid. Ambtelijk advies:

1. De raad positief te adviseren om te kiezen voor KPMP als nieuwe accountant voor 2005-2008.
2. Toestemming te geven om te kiezen voor Haute Finance voor de ondersteuning bij procesbeschrijvingen rechtmatigheid.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 30 augustus 2005. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 23 augustus 2005

O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Verzoek om vergunning voor het venten in de dorpen Abcoude en Baambrugge in de periode 15 tot en met 17 augustus 2005.
Toelichting:
Het bedrijf Granton Advertising BV heeft een verzoek ingediend voor een ventvergunning in de periode
15 t/m 17 augustus 2005 om in de dorpen Abcoude en Baambrugge te mogen venten met bonnen voor ´Spa Wellness´. Bij het verzoek zijn afschriften gevoegd van de inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Haaglanden en de aansprakelijkheidsverzekering. Derhalve de vergunning afgeven aan Granton Advertising BV. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 9-8-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag bouwvergunning vergroten bestaande ligboxenstal, Gein-Noord 88-89, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 1-8-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag lichte bouwvergunning oprichten antennemast voor telecommunicatie, Vinkenkade t/o nummer 15-17 te Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 3-8-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag bouwvergunning veranderen woonhuis met carport, verplaatsen en renoveren bestaande plantenkas in achtertuin, Laan van Binnenrust 23, Abcoude. Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 2-8-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag bouwvergunning plaatsen aanlegsteiger voor een zelfbedieningspontje, tussen Voetangelweg 7 en 8, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 3-8-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen aanbouw (serre) en dakkapel op zijdakvlak, waarbij bestaande aanbouw vervalt, Gein-Zuid 34, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 3-8-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Aanvraag reguliere bouwvergunning verbouwen supermarkt en realiseren appartement op eerste verdieping, Hoogstraat 12, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 10-8-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

7. Bezwaarschrift bouwplan plaatsing erfafscheiding perceel Waardassackerstraat 47 te Abcoude. Toelichting:
Op 21-06-2005 heeft uw college besloten het advies van de commissie bezwaar- en beroepschriften over te nemen, het bezwaar ontvankelijk te verklaren, en - ter aanvulling op het bestreden besluit - een vrijstellingsprocedure als bedoeld in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op te starten voor het plaatsen van de toegangspoort. Het voornemen om vrijstelling is gepubliceerd in de VAR van 7-7-2005. De stukken hebben van 8-7-2005 tot 5-8-2005 voor een ieder ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingekomen. Het besluit tot verlening van de bouwvergunning voor het realiseren van een erfafscheiding blijft gehandhaafd.
Ambtelijk advies:
Ter aanvulling op de verleende bouwvergunning voor het plaatsen van een erfafscheiding op het perceel Waardassackerstraat 47 te Abcoude, vrijstelling verlenen voor een poort voor de oprit naar de garage.
Mandaatbesluit d.d. 10-8-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Verzoek doorgang roeivereniging zonder bruggeld betalen. Toelichting:
Verzoek in te willigen geen bruggeld te hoeven betalen. Ambtelijk advies:
Verzoek in te willigen geen bruggeld te hoeven betalen tijdens roeitocht op 4 september 2005. Mandaatbesluit d.d. 2-8-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

1. Europese aanbesteding reïntegratietrajecten. De afdeling Sociale Zaken van de gemeenten Abcoude en De Ronde Venen streven naar een verantwoorde inkoop van reïntegratievoorzieningen t.b.v. haar uitkeringsgerechtigden (Wet Werk en Bijstand). Hiertoe wordt een openbare aanbesteding gedaan. De omvang van de aanbesteding maakt het noodzakelijk dat deze onder Europese richtlijnen plaats vindt. Toelichting:
Abcoude heeft de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand opgedragen aan de gemeente De Ronde Venen. Uit deze beslissing vloeit voort dat er sprake is van een gezamenlijk inkoopbeleid op het terrein van reïntegratiemiddelen. Doordat de beide gemeenten van plan zijn voor meerdere jaren aan te besteden, wordt de drempelwaarde van 236.945 overschreden en dient een Europese aanbesteding plaats te vinden. Hieraan zijn strikte regels en een verantwoordingssystematiek verbonden, waardoor het college ondanks de uitbesteding van de werkzaamheden, vanuit haar verantwoordelijkheid mede dient in te stemmen met de procedure, deze dient voor 17 augustus te worden gegeven, gezien publicatie van de aanbesteding per die datum. Ambtelijk advies:

- In te stemmen met de voorgestelde aanbestedingsprocedure.
- In te stemmen met de Nota Inkoop reïntegratievoorzieningen gemeente De Ronde Venen en Abcoude.

- In te stemmen met het Programma van Eisen inkoop reïntegratietrajecten gemeente De Ronde Venen en Abcoude.
Mandaatbesluit d.d. 16-8-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---