Gemeente Amsterdam

UvA Intreeweek

Inleiding van het nieuwe studiejaar

11 augustus 2005
---
Oscar van Offeren

Van 29 augustus tot en met 2 september wordt voor de 33e keer de Intreeweek georganiseerd, de algemene introductieweek voor alle eerstejaars studenten van de Universiteit van Amsterdam. Het doel van deze week is eerstejaars studenten kennis laten maken met de universiteit, de stad en hun medestudenten. Het festival is gevuld met veel cultuur, muziek, theater en plezier.

Dit jaar worden er meer dan 2500 studenten verwacht die kennis zullen maken met al het goede van Amsterdam, de UvA, hun faculteit en natuurlijk toekomstige studiegenoten. De organisatie van de Intreeweek heeft ook twee festivals op de agenda g intreeuvaluchtkussen244x244.jpg (18 Kb) ezet, die voor alle Amsterdammers gratis toegankelijk zijn. De evenementen waar het hier om gaat, zijn: Het Openluchtfestival in het Oosterpark en het Mokum Festival op de Noordermarkt.

Oosterpark

Donderdag 1 september vindt het Openluchtfestival plaats in het Oosterpark. Het programma begint om 20:00 en duurt tot 22:30. Wat precies de inhoud van het theater zal zijn, is nog niet bekend. Maar zoals altijd geldt bij theater: Uiteindelijk gaat het altijd over jezelf.

Noordermarkt

De volgende dag, op vrijdag 2 september, kunnen Amsterdammers genieten van het Mokum festival op de Noordermarkt. Dit evenement speelt zich af in het hartje van de Jordaan en staat geheel in het teken van de geschiedenis van Amsterdam. Op de Noordermarkt kunnen ze genieten van oud-Hollandsche spelletjes, bijzondere optredens en de sfeer van het Amsterdam van weleer.