Gemeente Apeldoorn

Uitreiking Keurmerk Veilig Ondernemen warenmarkt op 29 augustus

Als eerste markt in Nederland krijgt Apeldoorn van het keuringsinstituut KIWA het Keurmerk Veilig Ondernemen. Het keurmerk is afgegeven voor de zaterdag- en maandagmarkt op het Marktplein. Namens de gemeente wordt het keurmerk op maandag 29 augustus in ontvangst genomen door burgemeester Fred de Graaf en de wethouder Economische Zaken, Jaap Wortman. Plaats van handeling is het Marktplein in Apeldoorn.

Vertegenwoordigers van de ambulante handel, gemeente, politie en brandweer slaan sinds vorig jaar de handen ineen om de veiligheid op de Apeldoornse markten structureel te verbeteren. Dit gebeurt aan de hand van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Voor winkelcentra e.d. bestaat het keurmerk al langer, maar voor markten is deze benadering nieuw. Na een inventarisatie van de knelpunten is een actieplan opgesteld. Een groot aantal van de actiepunten is uitgevoerd, andere zijn nog in voorbereiding. De verbeteringen zijn enkele weken geleden door de KIWA getoetst en als voldoende beoordeeld waardoor Apeldoorn nu als eerste in Nederland het Keurmerk Veilig Ondernemen mag voeren.

De afgelopen maanden hebben de betrokken partijen al diverse maatregelen genomen. Zo is de toegankelijkheid voor de brandweer verbeterd, zijn electriciteitskabels beter weggewerkt en zijn de marktmeesters en politie beter bereikbaar. Verder heeft een groot deel van de marktondernemers de cursus Veilig werken en winkelen op de Apeldoornse warenmarkt gevolgd, krijgen bezoekers van de markt tips om zakkenrollerij te voorkomen en hebben marktondernemers een cd-rom gekregen met tips tegen diefstal.

Burgemeester Fred de Graaf en de wethouder Economische Zaken, Jaap Wortman nemen namens de gemeente Apeldoorn het keurmerk in ontvangst. Namens de politie is dit de districtschef Noord- en Oost-Gelderland Bert Westland, Adriaan Verstoep namens de brandweer en Marcel de Wilde namens de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel afdeling Apeldoorn.
Voor meer informatie over dit keurmerk kunt u ook andere pagina's op de website raadplegen.

Bezoekers van de markt in de binnenstad van Apeldoorn delen maandag 29 augustus en zaterdag 3 september mee in de feestvreugde. Er worden daarom de volgende activiteiten georganiseerd:

Maandag 29 augustus, van 10.00-13.00 uur

Bij de fontein op het Marktplein:

- voor iedereen koffie en thee

- voor de eerste 1.000 kinderen een ijsje
- gratis schminken voor kinderen

- om 11.00 uur bij de zeppelin: in ontvangst nemen van het keurmerk

- rondlopend over de markt: dweilorkest

Zaterdag 3 september, van 11.00-16.00 uur

Activiteiten op het Marktplein aan de kant van het Oude Raadhuis:


- voor de eerste 1.000 kinderen een ijsje

- gratis schminken voor kinderen

- twee steltlopers die rondlopen over de markt

Voor het laatst bijgewerkt op: 18-aug-2005 12:46