Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2005-555       |
|                                            |Arnhem|25 augustus    |
|                                            |,     |2005           |
ACTIVITEITEN GS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Maandag 29 augustus 2005

. Op de themabijeenkomst Mooi licht, Mooi donker voor alle Gelderse lokale bestuurders (wethouders en raadsleden) spreekt gedeputeerde Henk Aalderink in zijn welkomstwoord om ongeveer 18.15 uur over lichthinder en lichtvervuiling (17.30-21.00 uur; Adres: zuidgalerij in het Provinciehuis in Arnhem)
. Op een bijeenkomst over het thema Hogesnelheidsverbindingen in Noordwest-Europa voor bedrijfsleven geeft gedeputeerde Marijke van Haaren haar visie op de wenselijkheid van een robuuste en 'Europawaardige' HSL-oost (15.00-18.00 uur; Adres: Het Hoofdkwartier in Arnhem, Oude Kraan 72)

Woensdag 31 augustus 2005

. De heer C.G.A. Cornielje wordt tijdens een buitengewone statenvergadering geïnstalleerd als Commissaris van de Koningin in Gelderland (15.30 uur; Statenzaal in het Provinciehuis in Arnhem)

Donderdag 1 september 2005

. Gedeputeerde Theo Peters ondertekent namens de provincie Gelderland de bestuursovereenkomst tussen Rijk en de vijf provincies van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (13.15-15.00 uur; Adres: Fort Vechten, Marsdijk 2 in Bunnik)

Vrijdag 2 september 2005

. Gedeputeerde Theo Peters opent het Hackfort Festival en de feestelijke start van de bouw van de eerste zorgboerderij (16.00-17.30 uur; Adres: Van Westerholtzaal van Kasteel Hackfort, Baakseweg 8 in Vorden)
. Op 2 september sluiten 6 gemeenten in de regio Noordwest Veluwe (Ermelo, Elburg, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten) en de provincie een convenant Jeugdbeleid. Namens de provincie ondertekent gedeputeerde Hans Esmeijer. Nader persbericht volgt. (15.15-17.00 uur; Adres: Jongerencentrum Nunspeet, Stichting Landstede Welzijn, Winckelweg 21 in Nunspeet)

Maandag 5 september 2005

. Gedeputeerde Marijke van Haaren overhandigt samen met de directeur van BBA-Veluwe, de heer Gielen, de ingezamelde sponsorgelden aan Landgoed Welna. Deze gelden zijn ingezameld tijdens de start van de nieuwe vervoersconcessie voor de BBA op de Veluwe (14.00-15.00 uur, Landgoed Welna, Soerelseweg 11a in Epe)
. Gedeputeerde Harry Keereweer is aanwezig bij de ondertekening van de Intentieverklaring Uitvoeringsorganisatie Glastuinbouw Bommelerwaard (18.30 uur; Adres: Markt 10 in het gemeentehuis van Zaltbommel)

Dinsdag 6 september 2005

. Gedeputeerde Hans Esmeijer verricht de feestelijke opening van een nieuw multifunctioneel woonwerkcomplex. In dit complex komen een kinderdagverblijf, een bundeling van het Centrum Werk en Inkomen en de gemeentelijke sociale dienst en Pactum jeugdzorg. Daarnaast komen er 24 huurwoningen en 10 koopwoningen. (15.00 uur; Adres: Wethouder Jansenlaan in Harderwijk)

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 94 46