Openbaar Ministerie

Jongens bekennen vernielingen

De politie heeft op 18 en 22 augustus twee 15-jarige jongens uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van het plegen van een groot aantal vernielingen in de wijk Rokkeveen. De afgelopen maanden werd de wijk geteisterd door diverse delicten zoals vernielingen aan auto's, vandalisme en brandstichting. De politie ontving ruim 180 aangiftes.

De politie heeft samen met buurtbewoners 's avonds en 's nachts in de wijk gesurveilleerd en is de jongens mede op het spoor gekomen door getuigenverklaringen. De jongens hebben tot nu toe bekend dat zij verantwoordelijk zijn voor een deel van de gepleegde feiten.

De jongens hebben verklaard niet goed nagedacht te hebben over de gevolgen van hun daden. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De jongens zijn op 23 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze in bewaring heeft gesteld. Op 30 augustus beslist de raadkamer van de rechtbank of de jongens in voorlopige hechtenis blijven. content-type=text/plain; charset=iso-8859-1