Utrecht Stad, 09.45 uur

Utrecht 29-08-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht Stad

Aanhoudingen poging diefstal

UTRECHT Toezichthoudende politie werd op zondag 28 augustus omstreeks 16.00 uur door een alerte getuige gewezen op een heterdaad diefstal van een scooter. Inderdaad zagen de agenten drie jongens staan bij het voertuig, waarvan een van de drie met een schroevendraaier in het slot morrelde. Hierop werd het trio - in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar uit Utrecht aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen de twee oudste jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. De 13-jarige jongen bleek er niets mee te maken te hebben.

Valse naam

UTRECHT Surveillerende agenten zagen op 28 augustus omstreeks 09.00 uur een 22-jarige vrouw uit Utrecht op de Voorstraat met een geopend flesje alcoholische drank zitten. Omdat bij het aanspreken de indruk ontstond dat de vrouw een verkeerde naam opgaf, werd om identiteitsbewijs gevraagd. Uit haar tas kwamen passen met een andere naam. Daarop werd de vrouw aangehouden. Hieraan wilde ze niet meewerken en ze werd geboeid naar het bureau overgebracht voor nader verhoor.

Aanhoudingen voor beroving

UTRECHT Op 28 augustus omstreeks 20.00 uur ontving de politie de melding dat een 15-jarig meisje uit Utrecht het slachtoffer was van een beroving van haar mobiele telefoon. Zij werd op de H. Wijnmalenstraat aangetroffen en verklaarde dat haar mobiel uit haar handen was getrokken door een paar jongens. Tijdens het gesprek kwam het verdachte duo een 14-jarige en 15-jarige jongen uit Utrecht aanlopen. Daarop werden ze aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.