Edelman - DLV


29 - 8 - 2005

Exact Software neemt meerderheidsbelang in Modulair Easy Access B.V.

Exact versterkt positie logistieke sector

Exact Software neemt een meerderheidsbelang in softwarehuis Modulair Easy Access B.V. en verwacht hierover in september overeenstemming te bereiken. Exact breidt met de deelneming in Modulair Easy Access de kracht en de expertise in logistiek en magazijnmanagement uit en versterkt zijn positie in het marktsegment van grotere bedrijven. De resterende aandelen blijven in handen van het management en overname daarvan door Exact is in de toekomst mogelijk. De waarde van de resterende aandelen wordt bepaald op basis van behaalde resultaten. Exact voldoet de betaling in contanten.

Modulair Easy Access is winstgevend, heeft 30 medewerkers en verwacht over 2005 een omzet te realiseren van EUR 3,5 miljoen. De softwaremaker is gespecialiseerd in magazijnmanagement en software voor het scannen en verwerken van barcodes. De kernproducten die Modulair Easy Access daarvoor voert zijn Easy Logistics voor de enterprise- en mid-market en Pick-It voor kleine en middelgrote logistieke bedrijven. Pick-It is al geïntegreerd met de software van Exact.

Modulair Easy Access zal onder de eigen naam en onder het huidige management als zelfstandige onderneming binnen Exact Software (Nederland) opereren. In de komende periode zullen de oplossingen van Modulair Easy Access verder worden geïntegreerd met e-Synergy* en wereldwijd worden uitgerold.

Rajesh Patel, CEO Exact Software, zegt over de participatie van Modulair Easy Access: Dit is een strategische stap voor Exact. Modulair brengt een aanvulling op ons portfolio in de logistieke- en productiemarkt en geeft ons een entree in deze groeimarkt. We profiteren vooral van de nieuwe oplossingen vanwege het internationale potentieel en dan nog met name in Noord-Amerika, waar magazijnbeheer een sterke groeimarkt is waarin Exact al aanwezig is.

Piet van Vugt, directeur van Modulair Easy Access B.V. voegt daaraan toe: Door de deelname van een sterk bedrijf als Exact in Modulair Easy Access krijgen we de kans de sterke groei van de afgelopen drie jaar door te zetten. Door het bundelen van ons aanbod, kunnen we klanten in deze sector een totaaloplossing leveren.

Over Exact Software
Exact is producent van software voor Logistiek, Human Resource Management (HRM), Customer Relationship Management (CRM,) e-business en Enterprise Resource Planning (ERP). Zij voert de productlijnen Exact Globe 2003 Enterprise en Exact e-Synergy. Het bedrijf is sinds de oprichting in 1984 wereldwijd uitgegroeid tot een vooraanstaande onderneming op het gebied van zakelijke softwareoplossingen voor middelgrote organisaties. Exact-software is beschikbaar in 26 talen en wordt in 126 landen gebruikt. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Delft en vestigingen in Europa, het Midden Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Afrika. De ontwikkeldivisie is gevestigd in Kuala Lumpur, Maleisië. Sinds 1999 zijn de aandelen van Exact Holding N.V. genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Over Modulair Easy Access
Modulair Easy Access B.V. heeft 30 medewerkers en is gevestigd s-Hertogenbosch en Nijkerk. De softwareproducten van Modulair Easy Access zijn ontwikkeld voor magazijnbeheer en logistiek management van goederenstromen. Modulair Easy Access is al jaren geautoriseerd ontwikkelpartner van Exact Software. Meer informatie over de producten en diensten van Modulair Easy Access is te vinden op www.modulair.nl.


*Over Exact e-Synergy
Met Exact e-Synergy kunnen personeels-, relatie-, logistieke en financiële gegevens, alsmede documenten, projecten en verzoeken gedeeld worden. Het biedt een platform voor on-line communicatie en samenwerking. Medewerkers hebben via het internet toegang tot real-time informatie die opgeslagen is in een centrale geïntegreerde database. Organisaties kunnen hierdoor hun efficiëntie verbeteren en bedrijfsprocessen worden vereenvoudigd, traceerbaar en transparant.

Meer over Exact Software:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.exact.nl

Edelman
Leoni Janssen of Diana Budding
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: nl@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl