Universiteit Twente benoemt dr. Paul v. Loon tot decaan

Universiteit twente

BENOEMING NIEUWE DECAAN FACULTEIT BEDRIJF, BESTUUR EN TECHNOLOGIE

Het College van Bestuur van de Universiteit Twente heeft dr. P.J.J.M. (Paul) van Loon benoemd tot decaan van de faculteit Bedrijf, Bestuur en Technologie (BBT). Deze benoeming gaat in per 1 september 2005. Dr. Paul van Loon (1947, Roosendaal (NBr)) is momenteel als associé verbonden aan Boer & Croon Executive Managers in Amsterdam.

Dr. Paul van Loon heeft de laatste 20 jaar gewerkt aan strategiebepaling en -implementatie en aan financieel-economische vraagstukken zowel in de profit- als in de non profitsector, o.a. als voorzitter Raad van Bestuur van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond; directeur Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Justitie; directeur Instituut Verpleegkunde van de Hogeschool van Amsterdam; algemeen directeur KNMG in Utrecht; vice-voorzitter Medische Faculteit van de Universiteit van Nijmegen en management consultant bij het toenmalige Coopers & Lybrand in Utrecht. Daarvoor doorliep dr. Van Loon een universitaire carrière, startend aan de Universiteit van Tilburg en uitmondend in 9 jaar gewoon en bijzonder hoogleraarschap in de bedrijfseconomie/financieel management aan de universiteiten van Maastricht en Groningen.

Dr. Van Loon volgt interim-decaan dr. L. van Vucht Thijssen op, die leiding heeft gegeven aan de faculteit BBT nadat toenmalig decaan prof. dr. W. van Rossum besloot zijn carrière aan de Universiteit Twente voort te zetten als wetenschappelijk directeur van het Institute for Governance Studies.

Noot voor de pers,