Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

29/8/2005 - Bechippen afvalcontainers

Bechippen afvalcontainers start vanaf 29 augustus

Vanaf 29 augustus wordt gestart met het bechippen van de afvalcontainers per huisadres. Door de computerchip wordt het ongeoorloofd aanbieden van afval onmogelijk. Daarnaast zal met de computerchip worden geregistreerd hoe vaak u uw afvalcontainers laat legen. Met die gegevens zal de gemeenteraad, naar verwachting eind 2006, een beslissing nemen over de invoering van een nieuw systeem.

Het duurt ongeveer drie weken voordat alle afvalcontainers zijn voorzien van de chip. Op welke dag de containers bij ú worden bechipt, staat op de stickers die u enkele weken geleden samen met het informatiepakket heeft ontvangen. Vergeet u niet uw containers op de desbetreffende datum uiterlijk om 7.00 uur 's ochtends vóór uw huis aan de straatkant te zetten (dus niet op eventuele verzamelplaatsen of andere of andere plekken waar u uw container normaal neerzet om te laten legen).
Denk er ook aan om de ontvangen stickers op de deksel van uw containers te plakken vóórdat u ze buiten zet, mocht u dit nog niet gedaan hebben. U plakt deze stickers, na controle van adres, soort container en inhoud, op de deksel van uw containers.

U kunt uw containers weer binnen halen, wanneer er aan de zijkant een sticker geplakt is waarop uw adres, de inhoud van de container en een barcode staan. Controleer deze gegevens goed en bel direct 0900-4441234 (1ct p.m., bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur) wanneer deze niet correct zijn. Mochten er aan het einde van de dag (na 19.00 uur) nog geen stickers aan de zijkant zijn aangebracht, dan betekent dit dat uw containers nog niet bechipt zijn. Laat ze dan ook de dag erna nog buiten staan. Zijn uw containers aan het einde van deze tweede dag nog niet bechipt? Bel dan 0900-4441234 (1 ct p.m., bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).

Heeft u nog vragen? Hiermee kunt u ook op bovengenoemd nummer terecht. Verdere informatie over deze actie kunt u verkrijgen door op de button "Samen aan de slag voor minder afval" op de homepage te klikken.