Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht 29-08-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Meisje beroofd van telefoon

AMERSFOORT Op zondagmiddag is een 16-jarig meisje beroofd van haar mobiele telefoon.

Omstreeks 13.00 uur liep in het Schothorsterbos toen zij plotseling door een onbekende jongen werd vastgepakt. Een andere jongen pakte vervolgens haar telefoon uit haar zak. Toen de verdachten weg wilde vluchten gaf zij de verdachte die haar had vastgehouden een klap in zijn gezicht, met als gevolg dat hij een bloedende neus opliep. Vervolgens zijn de verdachten op de fiets weggevlucht.

Signalement verdachte 1: blanke jongen, 16-17 jaar, 1.70 m 1.75 m, slank postuur, krullend kort donkerblond haar, eivormig gezicht. Hij droeg een blauw T-shirt, blauwe trainingsbroek. Hij reed op een zwarte damesfiets.

Verdachte 2: blanke jongen, 17-18 jaar, plm. 1.80 m, normaal postuur, brede schouders, stekelig kort bruin haar. Hij droeg een rood T-shirt, spijkerbroek, rood/zwarte nike-sportschoenen. Hij reed op een zilverkleurige herenfiets.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact op nemen met de politie van het district Eemland zuid, via: 0900-8844.

Jongen gewond na aanrijding

AMERSFOORT Op zondagmiddag is een 11-jarige jongen uit Amersfoort gewond geraakt na een aanrijding met een bus.

Omstreeks 14.30 uur reed een 54-jarige buschauffeur uit Amersfoort over de Waterdreef in de richting van de Bunschoterstraat. Ter hoogte van de kruising met de Melkkruid zag hij plotseling van links een jongen op een fiets naderen. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. De 11-jarige jongen botste tegen de voorkant van de bus. Met een verwonding aan zijn hoofd is hij ter observatie overgebracht naar ziekenhuis Lichtenberg.

Man gewond na vechtpartij

AMERSFOORT In de nacht van zondag op maandag is een 50-jarige man uit Amersfoort gewond geraakt na een vechtpartij.

Omstreeks 01.35 uur kwam bij de politie de melding binnen van een vechtpartij op het Julianaplein. Ter plaatse aangekomen bleek de 50-jarige man bewusteloos te zijn. Hij is overbracht naar ziekenhuis Lichtenberg. Op aanwijzing van getuigen hielden agenten een 40-jarige man uit Amersfoort aan. In een eetgelegenheid kregen de mannen waarschijnlijk een woordenwisseling. De politie onderzoekt de precieze aanleiding van de vechtpartij.