Ingezonden persbericht


Bouwbedrijven lopen onnodig risico op dataverlies

Noors onderzoek: slechts helft bouwbedrijven gebruikt externe backup

Schiphol-Rijk, 29 augustus 2005 - Uit een Noors onderzoek onder kleine en middelgrote bedrijven in verschillende sectoren blijkt dat de bouwwereld voor de bedrijfsvoering relatief weinig belang hecht aan IT en data-backup. Slechts 55% van de ondervraagde bouwbedrijven geeft aan IT bedrijfskritisch te vinden. Daarbij maakt slechts de helft van de respondenten gebruik van externe backup. Deze resultaten wijken sterk af van de onderzoeksresultaten in bijvoorbeeld de financiële dienstverlening, waar ruim 95% IT bedrijfskritisch acht. Bovendien geeft 77% in deze sector aan gebruik te maken van externe data-backup. Het onderzoek toont aan dat bouwbedrijven onnodig risico lopen op verlies of beschadiging van cruciale bedrijfsdata.

Bouwbedrijven maken niet alleen gebruik van financiële systemen, maar zetten ook applicaties in voor ontwerp en bouwtekeningen, en bijbehorende berekeningen. De data in deze systemen is wel degelijk van belang voor de voortgang en continuïteit van de organisatie. Dat geldt ook voor de gegevens op het gebied van bouwbestekken en regelgeving. Als deze data niet toegankelijk of kwetsbaar is voor brand, inbraak of andere calamiteiten, lopen deze ondernemingen grote risico's.

"Het onderzoek toont grote onderlinge verschillen in het belang dat bedrijven uit diverse sectoren hechten aan IT in het algemeen, en aan externe backup in het bijzonder. Veel bedrijven slaan hun data op pc's of laptops op. Als er dan onverhoopt iets misgaat, is de hardware relatief eenvoudig te vervangen, maar is de informatie op deze apparatuur wel weg. Externe data-backup voorkomt dit", zegt Dave Kroder, Country Manager bij Mamut in Nederland. "Mamut biedt een compleet aanbod van gebruikersvriendelijke en betaalbare backup-services en oplossingen waarmee ook kleine en middelgrote bedrijven verzekerd zijn van efficiënte en veilige gegevensopslag."

Speciaal voor de optimale beveiliging van bedrijven in het MKB biedt Mamut bedrijven geheel kosteloos tot 500 MB aan externe opslagruimte. Mamut Online Backup is een op internet gebaseerde service voor real-time backup en opslag. Deze service is toegankelijk vanaf alle pc's met Windows en een internetverbinding. Mamut Online Backup is eenvoudig te gebruiken en biedt optimale beveiliging op basis van encryptie. Terwijl de gebruiker verbinding heeft met de website, worden bestanden voortdurend automatisch bijgewerkt. Kleinere bedrijven die wel behoefte aan databeveiliging en backup, maar hiervoor beperkte tijd of middelen hebben, beschikken met Mamut Online Backup over een gebruiksvriendelijke, effectieve service.

Bedrijven die niet genoeg hebben aan 500 MB, kunnen de capaciteit door betaling van een maandelijks bedrag verhogen. Voor EUR 0,99 (ex. BTW) krijgen ze tot 1 GB opslagruimte, voor EUR 5,99 (ex. BTW) krijgen ze tot 5 GB en voor EUR 11,99 (ex. BTW) beschikken ze over 10 GB. Bedrijven die al gebruikmaken van Mamut Business Software, krijgen kosteloos 1 GB.

Ingezonden persbericht