Net4kids Max's Magic Money Fund helpt waar hulp het hardst nodig is

Amstelveen, 29 augustus 2005 - Het Max's Magic Money Fund van Net4kids, het non-profit internetplatform voor kinderhulpprojecten, heeft in het eerste jaar sinds het in het leven is geroepen 16.721,53 euro opgehaald. De donaties aan dit fonds worden gebruikt voor onvoorziene projectuitgaven of om de financiering voor projecten rond te krijgen. Tot nu toe is het MMMF ingeschakeld voor drie kinderhulpprojecten in India en Nepal.

Het MMMF is in juli 2004 in het leven geroepen om kleinere donaties mogelijk te maken en voor donateurs die geen voorkeur hebben voor een specifiek project. De donaties aan het MMMF worden voor de volle 100% gebruikt voor de ondersteuning van kinderhulp. Net als bij reguliere projectdonaties worden daarbij geen overheadkosten afgetrokken en ontvangen de donateurs een heldere rapportage, zodat ze weten welke hulp er dankzij hun bijdrage tot stand is gekomen.

Max's Magic Money Fund-projecten
In 2004 en 2005 is het fonds onder andere ingezet voor het Nepal Street Children Program van Matri Griha. Deze organisatie vangt kinderen op die door de burgeroorlog en economische malaise aan hun lot zijn overgelaten. Matri Griha zorgt dat de kinderen naar school kunnen en voorziet in sociale ondersteuning voor hun familie. In het afgelopen jaar waren de financiële middelen niet toereikend, waardoor veertig kinderen niet (meer) aan het programma zouden kunnen deelnemen. Dankzij het MMMF is ook voor deze kinderen opvang mogelijk. De kosten daaraan verbonden waren 7.600 euro (veertig kinderen à 190 euro).

Daarnaast is Max's Magic Money Fund gebruikt voor een sponsoractie van een school in Amsterdam: de leerlingen zamelden met een sponsorloop 4.474,54 euro in voor Matri Griha, bijna genoeg voor de ondersteuning van 24 kinderen. MMMF heeft het resterende bedrag van 70,46 euro aangevuld.

Ook is het MMMF ingeschakeld voor SAVE, dat een duurzaam ecologisch themapark ontwikkelt en tegelijkertijd straatkinderen onderdak, voedsel en onderwijs biedt. Dankzij de bijdrage van Max's Magic Money Fund was het mogelijk ook de laatste behoeften in te vullen voor het project "Educational class for street children". Met een aanvullende bijdrage van 600,- euro krijgen 100 kinderen inmiddels les in taal, wis- en natuurkunde, ecologisch beheer, organische landbouw, en in maatschappijleer en kinderrechten.

Tot slot is Max's Magic Money Fund aangesproken om de financiering rond te krijgen voor de bouw van een opvangtehuis voor meisjes (straatkinderen) met een fysieke of mentale handicap. Het leven in India is voor gehandicapte straatkinderen, met name voor meisjes, ongelooflijk zwaar: om te overleven zijn ze sterk afhankelijk van anderen en misbruik is aan de orde van de dag. Het Apanjan Project geeft deze kinderen een thuis, een opleiding en een sociale omgeving waarin ze zich maximaal kunnen ontwikkelen. Apanjan kan dankzij de aanvullende bijdrage van 320 euro van het MMMF nu ook een opvangtehuis voor zo'n twintig gehandicapte meisjes bouwen.

In totaal is er in 2004 en 2005 8.789,46 euro ingezet voor bovenstaande projecten. Het MMMF heeft momenteel nog 7.932,07 euro in reserve.

Over Net4kids
Net4kids Aid Foundation is een non-profit internetplatform dat concrete kinderhulpprojecten aanbiedt aan potentiële gevers. De organisatie is gebouwd op vier pijlers: de gever kan zelf het te steunen project kiezen; 100% van de bijdrage gaat naar het project, alle bijkomende kosten worden door Net4kids zelf en sponsoren betaald; er is een persoonlijke terugkoppeling van de voortgang van het gesteunde project en een niet-goed-geld-terug-garantie. Net4kids ondersteunt projecten ten behoeve van kansarme kinderen. De geografische focus van de projecten ligt op ontwikkelingslanden in Afrika en Azië.

Via Net4kids krijgen hulpprojecten toegang tot een groot bestand van gevers die ze anders niet kunnen bereiken. Ze kunnen gebruik maken van de Net4kids IT-infrastructuur en worden betrokken bij alle marketingactiviteiten van Net4kids. Voor meer informatie over Net4kids: www.net4kids.org.