Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 245

datum: 29 augustus 2005

Geen nieuwe periode voor wethouder Jan de Wilde

Vandaag maakt wethouder Jan de Wilde van Financiën, Cultuur en Sociale Zekerheid bekend dat hij na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 niet terugkeert voor een nieuwe periode als wethouder in Amersfoort. Na zijn wethouderschap gaat hij aan de slag als directeur van Schipper Bosch Vastgoed.

In zijn nieuwe baan concentreert Jan de Wilde zich voorlopig vooral op projecten in de regio Arnhem en het industriepark Kleefse Waard. In ieder geval zal hij twee jaar lang niet met de gemeente Amersfoort zaken doen.

Om eventuele belangenverstrengeling te voorkomen, zal De Wilde nog deze week de volgende onderdelen van zijn portefeuille overdragen aan collega-wethouders:
- grondzaken aan Piet Jonkman;

- coördinatie CSG aan Paul Strengers.

"Als dit niet op m'n pad was gekomen, had ik er graag nog een termijn aan vastgeknoopt", zegt Jan de Wilde. "Maar deze nieuwe uitdaging kon en wilde ik niet uit de weg gaan: werken met bijzondere architectuur en functievernieuwing van industrieel erfgoed. Daarbij onderscheidt het bedrijf zich door zijn affiniteit met cultuur en nieuwe concepten."

Jan de Wilde (1956) werd in 1986 raadslid voor de PvdA. In 1993 werd hij fractievoorzitter. Sinds 1998 is hij wethouder: eerst van Stadsbeheer, Wijkgericht Werken en Milieu; later van Financiën, Cultuur en Sociale Zekerheid. Voor De Wilde wethouder werd, werkte hij van 1978 tot 1998 bij adviesbureau DHV.

Informatie: communicatie Concernstaf, Rik Enklaar 033 469 43 18, e-mail: r.enklaar@amersfoort.nl