Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 29 augustus 2005

(
Katwijk Politie treedt op na ongeregeldheden
De politie heeft in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 augustus opgetreden bij ongeregeldheden op de kermis in Katwijk aan den Rijn. Omstreeks 22.30 uur ontstond op de Zeeweg onenigheid tussen een groep Katwijkers en een groep Lissenaren. De politie heeft na de melding de groep snel weten te scheiden waarna de groep Lissenaren richting hun woonplaats werd begeleid. Echter op de kermis, waar de groep Katwijkers zich inmiddels had begeven, ontstonden opnieuw spanningen. De groep Katwijkers keerden zich tegen twee agenten door hen met stenen en flessen te bekogelen. Hierop werd assistentie ingeroepen van collega's waaronder uit Leiden. Agenten probeerden de groep van ongeveer 100 personen te dirigeren vanaf de molen naar de Turfmarkt. Wederom werd er met voorwerpen waaronder stenen, tegels, flessen, bloempotten en dranghekken naar de agenten gegooid. Om erger te voorkomen hebben de agenten zich teruggetrokken tot de komst van ingeroepen assistentie vanuit buurkorpsen Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond. Uiteindelijk werden op de kermis charges uitgevoerd om de groep jongeren naar de Turfmarkt te krijgen. In de zijstraten van de Turfmarkt kwam echter na het vuurwerk meer publiek die naar huis ging waaronder veel volwassenen met kinderen. Twee mannen en een vrouw uit het publiek werden aangehouden wegens het uiten van beledigingen richting de politie en het gooien met voorwerpen. Doordat de omstanders met de groep jongeren vermengd raakten heeft de politie zich korte tijd teruggetrokken. De groep jongeren kon zich hierdoor weer groeperen. Het publiek werd door de politie gevorderd te vertrekken waaraan gehoor werd gegeven. De politie kon, omstreeks 00.45 uur, ook de groep jongeren uit elkaar drijven waarna de rust was teruggekeerd. De politie heeft nog enige tijd nagesurveilleerd in Katwijk aan den Rijn. Er werden uiteindelijk zes personen, Katwijkers, aangehouden, waaronder de twee mannen en de vrouw. De mannen liepen verwondingen op door de beet van een politiehond. Zij werden later voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Drie verdachten worden dinsdag 30 augustus voorgeleid bij justitie. De politie vermoedt dat de groep zich bewust keerde tegen haar. De politie stelt een nader onderzoek in naar de ongeregeldheden.

Lisse Aanhoudingen na aanrijding
De politie heeft op zondag 28 augustus, rond 20.30 uur, twee mannen aangehouden op de Heereweg nadat bleek dat zij met elkaar in aanrijding waren gekomen en beiden onder invloed van alcohol verkeerden. Een 53-jarige man uit Hillegom reed op zijn bromfiets in de richting van Sassenheim en reed tegen de tegemoetkomende fietser, een 28-jarige man uit Hillegom aan. De fietser is ten val gekomen en is even later overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Omdat agenten bij beiden een alcohollucht roken zijn de verdachten aangehouden en zijn er bloedproeven afgenomen. De uitslagen van de bloedproeven worden afgewacht, de politie zet het onderzoek voort.


Noordwijk Veilig Stappen
Het project "veilig stappen" is er op gericht om de overlast voor de inwoners van Noordwijk zoveel mogelijk te beperken. Het project moet bijdragen aan een groter veiligheidsgevoel bij de inwoners, de toeristen en het uitgaanspubliek van Noordwijk. De politie zal in samenwerking met de "sus-ploeg", een getrainde groep burgers, middels de mobilofoon nauw contact onderhouden, zodat opstootjes in de kiem gesmoord kunnen worden. Het afgelopen weekeinde is er weer volop gecontroleerd door de politie. Er zijn in totaal 14 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het negeren van een stopverbod (2x), het onnodig gebruiken van geluidssignalen (2x), het stilstaan op een fietsstrook (2x), het fietsen op het trottoir (2x) en het negeren van een gesloten verklaring (2x). Daarnaast is er op De Grent één 19-jarige man uit De Zilk aangehouden wegens het mishandelen van een 18-jarige man, eveneens uit De Zilk. De 19-jarige man had de andere man geschopt nadat er een ruzie tussen hen was ontstaan. Na verhoor is de man weer vrijgelaten.

Voorhout Inbraak in woning
De politie heeft aangifte opgenomen van een bewoner van een woning aan de Veldzuringstraat. In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27, vermoedelijk na middernacht, is er ingebroken in de woning. Inbrekers hebben diverse elektronische apparaten, waaronder een mobiele telefoon en een camera mee weten te nemen. De politie zet het onderzoek naar de inbraak voort.

Leiden Inbraak + twee aanhoudingen
De politie heeft op zondag 28 augustus, omstreeks 23.10 uur, twee mannen aangehouden op de Van Limburg Stirumstraat wegens poging inbraak. De twee mannen werden slapend in een kamer van het huis aangetroffen door de antikraak-bewoner van het pand. De bewoner, een 24-jarige man uit Leiden heeft hierop de politie gebeld. Agenten hebben de twee vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau. Vermoedelijk zijn de twee door een open raampje binnengekomen.

Leiden Aanrijding tussen bromfietser en auto
Op zaterdag 27 augustus, rond 18.00 uur, heeft er een aanrijding tussen een bromfietser en auto plaatsgevonden op de Rijnsburgerweg. De automobilist, een 63-jarige man uit Rijnsburg, reed over de strook bestemd voor de bus en wilde keren om op de andere weghelft terecht te komen. Bij deze manoeuvre verleende hij de bromfietser, een 17-jarige jongen uit Oegstgeest, geen voorrang. Als gevolg daarvan ontstond er een aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam en met beenletsel overgebracht moest worden naar het LUMC.

Leiden Aanrijding
De politie heeft op zaterdag 27 augustus, omstreeks 08.40 uur, hulp geboden bij een aanrijding waarbij twee personenauto's en een voetganger betrokken waren. Een 32-jarige man uit Leiden reed in zijn auto vanaf de Lammenschansweg de kruising met De Sitterlaan op. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een van rechtskomende automobilist, een 26-jarige man uit Leiden. De 26-jarige man week uit naar rechts om een aanrijding te voorkomen en kwam uit op de busbaan van de Lammenschansweg waar een voetgangersoversteekplaats is. Op dat moment liepen zojuist twee voetgangers op het pad. Ondanks dat de 26-jarige krachtig remde kon hij een aanrijding met één van de voetgangers, een 45-jarige vrouw uit Leiden, niet meer voorkomen. Zij kwam op de voorruit van de auto terecht om vervolgens op de grond neer te komen. De vrouw is met rugklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.


Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie controleerde op zondag 28 augustus, rond 01.55 uur, op de Smaragdlaan een 34-jarige snorfietser uit Leiden. Het viel agenten op dat de man nagenoeg zijn gehele weghelft nodig had. De constatering dat hij gedronken had was dan ook niet vreemd. Na zijn aanhouding volgde de ademanalyse. De uitslag hiervan was 955 ug/l. (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na vernieling en diefstal
De politie heeft maandag 29 augustus omstreeks 00.30 uur twee Alphenaren van 16 en 18 jaar aangehouden op verdenking van vernieling en diefstal. Agenten zagen de jongens fietsen over de Eisenhowerlaan in de richting van de Vliestroom ter hoogte van de Herenhof. De 18-jarige Alphenaar had een verkeersbord achterop zijn fiets. Bij het zien van de agenten liet de Alphenaar het verkeersbord vallen. De Alphenaren werden aangesproken en aangehouden. Bij de 16-jarige Alphenaar werden bovendien drie maïskolven aangetroffen welke waren weggenomen uit een veld langs de N207. Volgens de Alphenaren lag het verkeersbord op de grond nabij de nieuwe fietstunnel bij de kruising N446/N207.


Alphen aan den Rijn Onderzoek naar vechtpartij

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij op zaterdag 27 augustus, rond middernacht, op het Rijnplein. De politie trof een groep personen aan op het plein. Een persoon lag op de grond terwijl twee anderen, waaronder een vrouw, over de man lagen. Een agent zag één van de twee personen de man schoppen en heeft direct de twee personen bij hem weggetrokken. Door de grote groep aanwezigen op het plein en personen die elkaar over en weer klappen gaven, raakte de sfeer gespannen. Agenten hebben hierop de menigte weggestuurd. Diverse namen van betrokkenen zijn genoteerd voor verder onderzoek.


Alphen a/d Rijn Aanhouding na mishandeling

De politie hield op zaterdag 27 augustus, rond 17.45 uur, aan de Castorstraat een 29-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. Tussen de man en een aantal Alphenaren was een woordenwisseling ontstaan over het kapotbijten van voetbal van één van de kinderen van de Alphenaren. Dit gebeurde op de Castorstraat door de hond van de verdachte. Tijdens de woordenwisseling deelde de man een schop en een vuistslag uit aan een 23-jarige plaatsgenoot. Deze hield er een bloedneus aan over en deed aangifte van mishandeling. De politie heeft de verdachte verhoord en maakt proces-verbaal op.


Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in

De politie controleerde op zaterdag 27 augustus, rond 02.45 uur, op de Prins Bernhardlaan een 34-jarige automobilist uit Rijnsaterwoude. De man bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. De ademanalyse die volgde liet een uitslag zien van 615 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.


Leiderdorp Aanrijding en verlaten plaats ongeval

De politie heeft zondagmorgen 28 augustus drie mannen van 22 jaar uit Leiderdorp (2) en Leiden aangehouden na een aanrijding op de Rietschans waarbij vijf geparkeerde auto's van een autozaak beschadigd werden. Omstreeks 07.30 uur reden drie personen in een auto over de Touwbaan in de richting van de Rietschans. De bestuurder nam met te hoge snelheid bij de T-splitsing een bocht naar rechts om de Rietschans op te rijden. De bestuurder kon de auto niet meer onder controle houden waardoor hij uit de bocht vloog. De auto reed door bosschages, tegen een paal met verkeersborden en vervolgens tegen drie van de geparkeerde auto's. Twee van de auto's schoven als gevolg van de klap door naar de andere twee auto's. Daarnaast raakte de paal ook twee van deze auto's. Agenten troffen in de omgeving de drie inzittenden van de auto aan. Allen waren onder invloed van alcohol. Omdat niet direct duidelijk werd wie de bestuurder was werden zij aangehouden. Uit onderzoek bleek uiteindelijk dat de Leidenaar de auto had bestuurd. Deze verdachte weigerde medewerking te verlenen aan een blaastest, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op tegen de Leidenaar. De auto van de drie raakte zwaar beschadigd.


Boskoop Inbraak in woningen

Het afgelopen weekend vonden drie woninginbraken plaats. Op vrijdagavond 26 augustus werd geprobeerd in te breken in een woning aan de Tuinstraat. Zondagmiddag werd er ingebroken in twee woningen aan de Biezen. Naast een portemonnee met inhoud is de buit verder nog niet bekend.


Gouda Brandwonden na vlam in de pan

Een 46-jarige bewoner uit de Prins Hendrikstraat is zondag 28 augustus, rond 01.30 uur, met brandwonden aan been en hand naar het Groene Hart Ziekenhuis gebracht. De man zette een pan met vet buiten waar de vlam in was geslagen. Tijdens het frituren was hij in slaap gevallen. De vlam in de pan veroorzaakte dan ook veel rookoverlast. De bewoners van de verdiepingen boven de woning werden dan ook door de brandweer met een ladderwagen in veiligheid gebracht. Een 39-jarige bewoonster met haar twee kinderen van 9 en 7 jaar werden voor controle eveneens overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Zij hadden veel rook binnengekregen.


Gouda Tasjesroof

De politie onderzoekt een tasjesroof die op zaterdag 27 augustus, rond 12.30 uur, gepleegd werd op de Naaierstraat. Een 27-jarige vrouw uit Gouda stond daar naast haar auto toen twee jongens op haar kwamen afrennen en onmiddellijk een schoudertas die ze in haar hand hield vastpakten. Na een flinke ruk wisten ze de tas te bemachtigen en er mee weg te rennen. In de tas zaten diverse goederen zoals rijbewijs, mobiele telefoons en een portemonnee met inhoud.


Gouda Aanhouding voor bezit verdovende middelen

De politie kreeg zondag 28 augustus, rond 11.00 uur, de melding dat op een perron van het station aan het Stationsplein een man onwel was geworden. Het bleek te gaan om een 30-jarige man uit Zoetermeer. De man was verward en niet aanspreekbaar. De politie trof bij hem een aantal XTC-pillen en andere verdovende middelen aan. De man werd na zijn behandeling in het Groene Hart Ziekenhuis door de politie aangehouden en ingesloten. De politie overlegt vandaag met het openbaar ministerie over deze zaak.


Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhoudingen na mishandeling

De politie hield op zaterdag 27 augustus, rond 15.30 uur, op het Raadhuisplein twee meisjes van 15 en 17 jaar uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. De twee hadden een 18-jarige plaatsgenote mishandeld door haar te slaan en te schoppen. Zij liep daardoor een gebroken tand en krassen op nek en hals op. De mishandeling volgde na een uit de hand gelopen ruzie tussen de meisjes. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten die na hun verhoor het politiebureau later op de dag weer mochten verlaten.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326