Politie Groningen

Persberichten maandag 29 augustus 2005

Provincie Groningen 29-08-2005 -

Groningen: automobilisten raken rijbewijs kwijt op Beneluxweg Een 25-jarige man uit Winsum en een 36-jarige man uit Emmeloord moesten beide zondag hun rijbewijs inleveren. Beide heren reden op de Beneluxweg toen zij werden gelaserd door de politie. De Winsumer reed 121 km/uur, de man uit Emmeloord reed 122 km/uur. Op de Beneluxweg geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur. Agenten hielden in beide gevallen de mannen staande om het rijbewijs in te vorderen. De man uit Winsum had zijn rijbewijs niet bij zich; zijn auto is inbeslaggenomen totdat hij zijn rijbewijs inlevert op het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobiliste geeft valse naam op
De politie heeft zondagnacht een in de Nieuwe Ebbingestraat een 42-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Omdat haar rijgedrag opviel, controleerden de agenten haar. De auto bleek niet APK te zijn gekeurd. Bovendien had ze haar rijbewijs niet bij zich en toen agenten haar vroegen naar haar personalia, viel ze door de mand. Hierop werd ze meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat ze nog een geldboete van 212 euro open had staan of dat de auto 28 dagen buiten gebruik gesteld wordt. Dit laatste is het geval. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging Zondagnacht zijn op de Grote Markt twee mannen uit Groningen (22 en 19 jaar) aangehouden voor openlijke geweldpleging. Surveillerende agenten zagen twee groepen jongeren met elkaar op de vuist gaan. De agenten haalden de twee groepen uit elkaar en namen de 22-jarige mee naar het bureau. Een getuige wees kort hierop de 19-jarige ook aan als verdachte en ook hij werd meegenomen naar het bureau. Na verhoor mochten beide heren het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1715, aantal overtredingen: 103, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1250, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.
Sellingen , Lammersweg : aantal geregistreerde voertuigen: 450, aantal overtredingen: 17 , hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid:80 km/uur.
Lauwerzijl , Nittersweg : aantal geregistreerde voertuigen: 198, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 149 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Appingedam , N360 : aantal geregistreerde voertuigen: 1033 , aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Grijpskerk/Zuidhorn: visserijwetcontrole
Op verschillende plaatsen in de omgeving van Grijpskerk en Zuidhorn zijn zondag vissers gecontroleerd. Alle 18 gecontroleerde personen bleken in het bezit te zijn van de visakte en de vergunning voor zover dat nodig was. In een openbaar vaarwater, zoals het Van Starkenborghkanaal, is het toegestaan om met 1 hengel te vissen met alleen maar een visportvisakte. Met twee hengels moet men bovendien in het bezit zijn van een visvergunning.

Uithuizermeeden: fietser over de kop na kat in wiel
Een 64-jarige inwoner van Amstelveen is zondag ter observatie in het ziekenhuis beland, nadat hij op de Tuinbouwweg in Uithuizermeeden met zijn fiets over de kop was geslagen. Hij kreeg een kat die plotseling de weg overstak in het wiel, waardoor de fiets blokkeerde. De kat raakte bekneld in de spaken is door omstanders er met veel pijn en moeite weer uitgehaald. Daarna sprong de kat weg en verdween uit het zicht. De fietser is met borstklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Schildwolde: bestuurder rijdt door na botsing
Een 21-jarige automobilist uit Schildwolde is zaterdagnacht aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. De politie kreeg omstreeks 3.30 de melding dat een auto tegen een lantaarnpaal was gebotst op de Schilwolderwijk in Schildwolde. De paal was flink beschadigd en er lagen allerlei onderdelen van een auto in de tuin van een woning aldaar. De betrokken automobilist was weer weggereden, maar om de lantaarnpaal gekruld was nog een kentekenplaat achtergebleven. Deze bleek afkomstig te zij n van de betrokken auto die bij de woning van de eigenaar van de auto stond. Deze gaf toe, dat hij de bestuurder was geweest. Volgens zijn verklaring was het ongeval gebeurd bij het wisselen van een CD. Hij was daarna min of meer in paniek weggereden. Een ademtest leverde geen overtreding op. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: rijbewijs ingevorderd van doorrijder
De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige inwoner van Stadskanaal. De man was kort daarvoor betrokken geweest bij een aanrijding met een andere personenauto op de kruising Onstwedderweg met de Knijpeweg in Onstwedde en was daarna doorgereden. Door de aanrijding raakten beide autos flink beschadigd. Een gewaarschuwde politiesurveillance hield de man aan in de buurt van Vledderveen, waarbij bleek dat hij had gedronken. Hij wilde niet meewerken aan een alcoholonderzoek, reden waarom zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.