Gemeente Wassenaar

Stadsgewest Haaglanden en 3VO werken aan verkeersveiligheid 29 augustus 2005

Meedoen aan de rijvaardigheidstraining is nuttig en leerzaam, voor iedereen die langgeleden zijn rijexamen deed. De senioren-rijvaardigheidstraining wordt georganiseerd door Stadsgewest Haaglanden én de desbetreffende Gemeente in samenwerking met 3VO. Er zijn geen consequenties voor het huidige rijbewijs aan verbonden.

Veel automobilisten die zon dertig jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald zijn ervaren bestuurders die routinematig aan het verkeer deelnemen. Toch schuilt daarin een sluipend gevaar. Wie op basis van routine en ervaring handelt, komt in sommige situaties iets te kort. Het verkeer wordt almaar intensiever, kruispunten ingewikkelder en verkeerssituaties onoverzichtelijker. De juiste kennis van de nieuwe verkeersregels en deze ook op de juiste manier toepassen kan ongelukken voorkomen.

Wie voor zichzelf eens wil nagaan hoe hij of zij ervoor staat, kan op de training onder begeleiding van een rij-instructeur een testrit maken. Die geeft praktisch advies over punten waaraan u aandacht moet besteden. Ook wordt in een workshop de kennis over de nieuwe verkeersregels opgefrist. Tot slot wordt er, in samenwerking met Pearle Opticiëns en Schoonenberg Hoorcomfort, een reactie-, ogen- en gehoortest aangeboden.

Deelname is vrijwillig en het betreft geen examen!

Data en aanmelden

Wassenaar

De rijvaardigheidsritten worden gehouden in Cultureel Centrum de Warenar op donderdagochtend 6 oktober 2005 van 10.00 tot 13.00 uur.

Voorburg, Leidschendam en Rijswijk

De rijvaardigheidsritten worden gehouden in Wijkcentrum Essesteijn, Elzendreef 10 te Voorburg op vrijdag 21 oktober 2005. Keuze tussen ochtend of middag:

aanvang 09.30 uur of 14.00 uur. Duur van het programma is 3 uur.

Den Haag

De rijvaardigheidsritten worden gehouden bij Verkeersschool Rietveld in het Zuiderpark (bij de bowling) op vrijdag 11 november 2005. van 10.00 tot 13.00 uur.

Delft

De rijvaardigheidsritten worden gehouden in Hotel Campanille, Kleveringweg 53 op vrijdag 18 november 2005. Keuze tussen ochtend of middag:

aanvang 09.30 uur of 14.00 uur. Duur van het programma is 3 uur.

Aan de deelnemers wordt slechts een eigen bijdrage gevraagd van 15,00 inclusief onbeperkt koffie en thee tijdens de ochtend of middag.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via e-mail : yvonne.brouwer@12move.nl met vermelding van naam en adresgegevens of per post: Papegaailaan 7, 2566 XP te Den Haag. Faxen kan ook: (070) 323 85 29.