AutoRai

Print

Nieuwe Saab 9-5: vooruitstrevend design en nog meer rijplezier

(8/29/2005)
De nieuwe Saab 9-5 Sport Sedan en 9-5 Sport Estate beleven volgende maand tijdens de internationale autotentoonstelling IAA in Frankfurt hun wereldpremière.
Typische Saab-kwaliteiten, zoals de vooruitstrevende uitstraling en het sportieve karakter, zijn aangescherpt dankzij een nieuw design en verbeterde rijeigenschappen.

Zo is ondermeer de voorkant volledig nieuw ontworpen. De Saab 9-5 krijgt daardoor een krachtig front, dat is geïnspireerd op de eerder getoonde Saab 9X-conceptauto. Het frisse interieur is voorzien van een nieuw, innovatief dashboard en nieuwe bekleding. Verder is de nieuwe Saab 9-5 voorzien van nieuwe achterlichten.

De toch al uitstekende dynamiek van het onderstel is verder verfijnd, wat de wegligging en het stuurgedrag ten goede komt. De directe besturing staat garant voor uiterst sportieve rijeigenschappen. Dit alles is bereikt met behoud van rijkwaliteiten en finesse.

Er zijn drie nieuwe motoren: een turbodiesel, een krachtigere benzinemotor voor de Aero en een Saab BioPower-motor die een mengsel van ethanol (E85) en benzine verbruikt. Bij de introductie van de nieuwe Saab 9-5 in Nederland, eind november, is de BioPower nog niet leverbaar.

Het sportieve uiterlijk van de nieuwe 9-5 Sport Sedan en 9-5 Sport Estate weerspiegelt de verbeteringen die onder het koetswerk zijn aangebracht. Het paradepaard van Saab is nu nog aantrekkelijker dan voorheen. Saab mikt met de 9-5 op veeleisende automobilisten die een modern, vooruitstrevend ontwerp zoeken en de rijeigenschappen op hun juiste waarde weten te schatten.