1e persbericht van maandag 29 augustus 2005

Eindhoven 29-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouwen gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op het Stationsplein zijn zondagavond rond 22.45 uur twee vrouwen (33 en 38 jaar) uit Eindhoven gewond geraakt. Toen de voetgangsters op het zebrapad de weg overstaken, werden ze geraakt door een auto die werd bestuurd door een 77-jarige vrouw uit Eindhoven. Ze had de vrouwen niet zien lopen. De 33-jarige vrouw liep diverse kneuzingen op en is ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. De 38-jarige vrouw liep een hoofdwond en kneuzingen op maar hoefde niet opgenomen te worden.

Eindhoven: Man aangehouden na aanrijding

Op de Huizingalaan is zondag rond 16.00 uur een 40-jarige Helmonder aangehouden. Hij botste tegen een verkeerslicht op de kruising Huizingalaan en Hondsruglaan en reed door. Toen agenten hem aanhielden was de man verward en volgde aanwijzingen niet op. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Helmond: Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling

In zijn woning in Helmond West is zondagavond rond 22.05 uur een 34-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou eerder die avond zijn 19-jarige vriendin hebben bedreigd en mishandeld. Hij trok haar aan de haren, greep haar bij de keel, schudde haar door elkaar en sloeg haar. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Helmond: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Mercuriuslaan zijn een aantal cds en enkele honderden euros contant geld weggehaald. Dat gebeurde zondagavond tussen 20.30 en 22.00 uur. Het is nog onbekend hoe de woning is betreden; er is geen inbraakschade gevonden.

Bergeijk: Man aangehouden voor bedreiging

Zondag rond 16.10 uur is in een bosperceel aan de Schietbergdreef een 47-jarige man uit Bergeijk aangehouden. Eerder die dag bedreigde en beledigde hij een 14-jarig meisje en haar moeder die in het bos aan het hardlopen waren. Er kwamen meerdere meldingen bij de politie binnen van bedreigingen door deze man. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Geldrop: Bestelauto weg

Tussen zondag 20.30 en maandag 9.00 uur is vanaf het Emopad een bestelauto weggehaald. Het gaat om een witte Mercedes Benz 213 CDI met het kenteken 14-VJ-KF.

Veldhoven: Laptops weg bij inbraak

Zondagmiddag is ingebroken bij een bedrijf aan de Run 4400. Een raam werd opengebroken. De buit bestond uit enkele laptops.