Ingezonden persbericht


BedrijvenBond
CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Persbericht
BESTEMD VOOR                      VAKGROEP                  DATUM
de sociaal economische redactie   CNV Metaaltechniek        29 augustus 2005
Netam Trailers heeft faillissement aangevraagd

Het personeel van Netam Trailers heeft vanmorgen van de directie te horen gekregen dat het faillissement is aangevraagd. Marco Hietkamp, onderhandelaar voor CNV Metaaltechniek: "Onder het personeel heerst grote verslagenheid, ook zij zien dat dit bedrijf nog mogelijkheden heeft voor een doorstart."

De producent van trailers heeft vestigingen in Leek (Groningen), Spijkenisse, Zaandam en Weert. Volgens Hietkamp heeft het Franse moederconcern Netam Freuhauf, met het afstoten van Netam twee jaar geleden, niet bijgedragen tot het creëren van een gezonde financiële basis. Daarnaast spelen marktomstandigheden, zoals de gestegen grondstofprijzen, een grote rol voor de aanvraag van het faillissement.
Inmiddels is het zover heen, dat de salarissen van augustus niet meer kunnen worden gegarandeerd. Daarom is vandaag in Rotterdam het faillissement aangevraagd.

Hietkamp: "Het vreemde is dat het bedrijf voldoende orders heeft, maar er geen financier te vinden is die de boel wil voorfinancieren. Terwijl er hier in het Noorden toch een grote ontwikkelingsmaatschappij is: de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM). De NOM is mede door de politiek in het leven is geroepen om te investeren in de basisindustrie. Als de NOM dat dan niet wil, maar zich richt op de it-branche laten ze deze kennis alsnog verloren gaan."

Hietkamp wil met de directie kijken of er toch een doorstart mogelijk is, nu er nog voldoende productie voorhanden is. "Ik zie wel degelijk potentie. Partijen moeten bijeenkomen en de handen ineenslaan. Dat is alles."

Bij Netam werken 120 mensen, waarvan 80 in Leek en de andere veertig verspreid over de andere vestigingen.

Voor nadere informatie

Marco Hietkamp, bestuurder van CNV Metaaltechniek: 06 ­ 51 60 19 60 of kantoor: 0512 ­ 58 34 70.

Nancy Abelskamp, voorlichter: 06 ­ 22 39 29 64.

---- --