Gemeente Vlaardingen


"Holympics" succesvol
29 augustus 2005

De Loper in Franse sferen

Op het winkelplein van De Loper streden afgelopen zaterdagmiddag niet minder dan vijftien teams op een Jeu-de-Boulestoernooi om de hoogste eer. Het toernooi werd georganiseerd door de huurdersverenigingen van Waterweg Wonen en Samenwerking, winkeliersvereniging De Loper en de gemeente Vlaardingen.

Jan van Dorp, gebiedsmanager van de Holy en Val Klein, voorzitter van de bewonersvereniging Zwaluwenlaan, de initiatiefnemers van dit evenement, waren razend enthousiast over de belangstelling en de inzet van de deelnemers. We wilden de bewonersverenigingen via dit toernooi dichterbij elkaar brengen en dat is zondermeer gelukt., aldus Val Klein, Er staat nogal wat te gebeuren in de Holy. Binnenkort start een omvangrijk nieuwbouw- en renovatieproject en dan is het belangrijk dat de bewonersverenigingen elkaar kunnen vinden en kunnen steunen. Dit toernooi heeft daartoe zeker een positieve aanzet gegeven.

Jeudeboulers geconcentreerd bezig

Nieuwe contacten
Er heerste afgelopen zaterdagmiddag een echte Franse sfeer op het gezellige winkelplein van De Loper, waar voor deze gelegenheid een heuse Jeu-de-Boulesbaan was aangelegd. De ontspannen sfeer op dit toernooi heeft al wat nieuwe contacten opgeleverd tussen de diverse bewonersverenigingen, aldus een verheugde Val Klein.

Ook sportwethouder Ben van der Velde was zichtbaar in zijn nopjes met dit initiatief: Gezien het succes van dit toernooi lijkt het mij een goed idee om in elke wijk van Vlaardingen zon Jeu-de-Boulestoernooi te houden en de finale dan te spelen op het Veerplein.

Prijzen
Na drie uur spelen onder ideale weersomstandigheden kon Ben van der Velde de prijzen uitreiken. Het thuisspelende team van de bewonersvereniging De Loper won uiteindelijk deze eerste editie van de Holympics met een score van 24 punten en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen. Op de tweede plaats eindigde het team van de bewonersvereniging Holy Zuid 220 met tien punten en op de derde plaats de bewonersvereniging Holy Zuid 270 met 9 punten.

De Loper omgetoverd tot Jeu-de-boulebaan