Ingezonden persbericht


Persbericht

COSA introduceert COSA Process Designer 5.2:

Herbruikbare activiteiten en simulering van processen tijdens modelleringsfase

Vianen, 29 augustus 2005 -- COSA introduceert een nieuwe versie van COSA Process Designer, de oplossing voor procesmodellering. Versie 5.2 is uitgebreid met een Activity Library en de mogelijkheid om documentatie in PDF-formaat te genereren. Vanuit de Process Designer kan bovendien de nieuwe module COSA Simulator worden gestart. Hiermee worden processen en gebruikershiërarchieën gedurende de modelleringsfase gesimuleerd onder realtime omstandigheden. Het resultaat is dat eventuele knelpunten in een vroeg stadium worden ontdekt en de doorlooptijden significant verbeteren.

COSA Process Designer biedt de gebruiker, naast de tot nu toe gebruikte Petri-Net modellering, ook een sterk vereenvoudigde modelleringstechniek. Deze is gebaseerd op de BPMN-Norm van bpmi.org, de internationale organisatie voor standaardisatie van Business Process Management. Contextafhankelijke kieslijsten en interactieve beschrijvingen zorgen voor verdere vereenvoudiging van de procesmodellering.

De nieuwe Activity Library biedt een verzameling van herbruikbare activiteiten. Activiteiten kunnen van en naar de Library worden gekopieerd en dat resulteert in een snellere procesontwikkeling. Daarnaast genereert de Process Designer documentatie van de werkprocesbeschrijvingen, zowel in HTML als PDF.

Nieuwe module: COSA Simulator
Voor een BPM-systeem is het belangrijk om al tijdens de modelleringsfase het run-time gedrag te kunnen analyseren. COSA Process Designer biedt daarvoor nu de mogelijkheid om COSA Simulator op te starten. Behalve gemodelleerde processen en gebruikershiërarchieën beschikt COSA Simulator over diverse extra opties. Zo worden bijvoorbeeld werkschema´s en beschikbaarheid van werknemers weergegeven. Gedurende de simulatie kunnen ook materialen, zoals inktcartridges, worden toegevoegd om zo optimale leveringsintervallen te bepalen. Ook is het mogelijk te verifiëren of er voldoende licenties zijn voor een specifiek systeemtype of hoe een servercrash de verwerkingstijd en proceskosten zou beïnvloeden.

COSA Simulator biedt de mogelijkheid om resultaten van zowel de complete simulatieperiode als van afzonderlijke simulatiestappen weer te geven in intuïtieve ranglijsten en tabellen. Ook krijgt de gebruiker een overzicht van het aantal afgehandelde processen en de reeds verrichte en nog te verrichten activiteiten. Voor verdere verwerking kunnen individuele tabellen en ranglijsten of het totale simulatiescenario worden geëxporteerd in verschillende formaten, waaronder CSV of PDF. Ook kan er een PDF-rapport van de gehele simulatie worden gemaakt.

Sybrand Jongejans, Commercieel Directeur van COSA: "Vaak is het lastig om al tijdens de modelleringsfase precies te bepalen hoe processen in de praktijk zullen gaan verlopen. Dankzij COSA Simulator wordt die praktijk echter zo dicht mogelijk benaderd. De kwaliteit van de modellering verbetert dan ook aanzienlijk. En dankzij het feit dat Process Designer nu is uitgerust met de Activity Library geldt dat ook voor de snelheid van modellering."

COSA Process Designer is (na het volgen van een korte introductietraining) gratis beschikbaar. Voor meer informatie zie: http://www.cosa.nl/Gratis_Process_Designer_2.html.

Over COSA
Als Europees softwareleverancier en marktdeskundige realiseert COSA automatiseringsprojecten, waarbij haar gerenommeerde producten en diensten voor Business Process Management, Document- en Recordsmanagement worden ingezet. In Nederland zijn de COSA producten sinds 1994 geïmplementeerd bij toonaangevende klantorganisaties in het bank- en verzekeringswezen, de overheid en de industrie - waaronder Nationale Nederlanden, Van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en diverse Nederlandse gemeenten. De COSA producten worden ook als OEM-modules geleverd en ingezet binnen vele organisaties. COSA heeft vestigingen in Duitsland (Pulheim), Nederland (Vianen), Groot-Brittannië (Londen) en Zuid Afrika (Johannesburg). Meer informatie: www.cosa.nl.

Contact:
COSA BV
Havenweg 24 A
4131 NM Vianen
Telefoon: 0347 - 324624
E-mail: info@cosa.nl
Website: www.cosa.nl


---

Voor redactionele informatie: (ref: Pb0605)
Influx PR - Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: frieda@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com