Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


29 augustus 2005


Gendringen - Fietsster gewond


Een 56-jarige fietsster uit Gendringen raakte zondagmorgen (28/8) gewond na een aanrijding. De vrouw verleende rond 11.00 uur op de kruising Grotestraat / Wiekenseweg geen voorrang aan een 64-jarige automobiliste uit Gendringen. De fietsster klaagde over pijn in haar rug en ze werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobiliste bleef ongedeerd.


Doetinchem - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (29/8) bij een controle aan de Raadhuisstraat een 37-jarige automobilist uit Doetinchem betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 0,5 prom. en kreeg een boete.


Gendringen - Man ingesloten na autokraak


Agenten hebben zondagmiddag (28/8) een 33-jarige Ulftenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht aan de Bringenborg in een auto ingebroken te hebben. Uit de auto waren de autoradio en de hoedenplank met boxen verdwenen. Door het gegeven signalement van getuigen kon de politie de man even later aanhouden op de Deurvorststraat in Ulft. In de auto van de Ulftenaar werden goederen aangetroffen die vermoedleijk van autoinbraken afkomstig zijn. De man werd in verband met een ander onderzoek ingesloten.


Varsselder - Inbraak in woning


In een woning aan de Hoofdstraat werd in de nacht van zaterdag op zondag (28/8) ingebroken. Men wist binnen te komen doordat een deur waarschijnlijk niet afgesloten was. Weggenomen werden onder andere autosleutels, portemonnees, digitale camera, rijbewijzen, kentekenbewijzen, een schooltas en paspoorten. Zondag werden er enkele spullen teruggevonden: een portemonnee in het speeltuintje aan de Past. Reulinkstraat in Varsselder, de schooltas met inhoud nabij camping Slotermeer in de buurt van Ulft. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen en tips via 0900-8844


Ruurlo - Jongens pikken planken


Agenten hebben zondagmiddag (28/8) twee 16-jarige jongens uit Ruurlo aangehouden. Het tweetal had bij een bedrijf in de buurt van het station enkele planken weggenomen. Ze hadden de planken nodig om een hut te bouwen. De jongens zullen worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Doetinchem - Vernielingen bij school


Van het kantoorgebouw van een school aan de Doctor Huber Noodtstraat werd zondagmorgen (28/8) een ruit vernield. Getuigen zagen twee jongens die twee palen met een bord bij de school vernielden. Eén van de palen werd gebruikt om de ruit in te gooien. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar de twee jongens met het volgende signalement: leeftijd 18-19 jaar oud, één jongen droeg een zwart trainingspak met witte strepen op de zijkant, de ander droeg een blauwe trainingspak.


Didam - Boete voor openbare dronkenschap


Een 43-jarige Didammer werd zondagavond (28/8) door de politie bekeurd. De man liep zeer onvast ter been op de Esdoorn. Hij was in een tuin gevallen en had een hoofdwond en diverse schaafwonden. De man werd aangehouden en eerst voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Hierna kreeg de man op het politiebureau een boete wegens openbare dronkenschap.


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58