Ingezonden persbericht


Persbericht

MKM & Associates verbetert productiviteit met Autodesk

AutoCAD en Autodesk DWF Composer ondersteunen ingenieursbureau bij het versnellen van het ontwerpgoedkeuringsproces

Barendrecht, 29 augustus 2005 - Ingenieursbureau MKM & Associates (MKM) werkt bijna voortdurend aan meer dan 50 mondiale projecten tegelijkertijd. Met de software van Autodesk heeft MKM het ontwerp- en goedkeuringsproces aanzienlijk versneld en daarmee zijn ideeën voor bedrijfsexpansie gerealiseerd.

"We hebben onze efficiëntie en kosteneffectiviteit aanzienlijk verbeterd dankzij Autodesk-technologie", zegt Mark Douglas, ingenieur bij MKM & Associates. "Met de besparingen op printen en verzendkosten hebben we onze investering al ruimschoots terugverdiend. En nog belangrijker is dat we ook ons goedkeuringsproces met twee tot drie dagen per cyclus sneller hebben gemaakt vergeleken met op papier gebaseerde goedkeuringsprocessen."

De oplossingen van Autodesk, waaronder AutoCAD 2006 en Autodesk DWF Composer, zorgen ervoor dat MKM-medewerkers actuele ontwerpbestanden kunnen creëren, beheren en delen met een minimum aan papier en veel minder tekenwerk -voor een fractie van de print- en verzendkosten. DWF is een open, op standaarden gebaseerde bestandformaat voor het op veilige wijze delen van digitale bestanden met ontwerpgegevens. Met DWF Composer kunnen de bestanden worden geïnspecteerd, geactualiseerd (mark up) en gereviseerd via een geïntegreerd ontwerpgoedkeuringsproces dat alle teamleden omvat. MKM gebruikt ook Autodesk Architectural Desktop, de op AutoCAD gebaseerde ontwerp- en documentatieoplossing voor bouwkundig ontwerp.


Tijd en geld besparen

MKM & Associates heeft de meest tijdverslindende aspecten van het ontwerpgoedkeuringsproces aangepakt door voorheen op papier gebaseerde handelingen volledig digitaal te maken. Dankzij DWF Composer voor de review en actualisering (mark up) van 2D en 3D bestanden, hebben MKM-ingenieurs de hoeveelheid papier kleiner gemaakt en de kosten voor koeriersdiensten die nodig waren om bestanden naar hun klanten te sturen, drastisch verlaagd. Omdat het met DWF niet nodig is de oorspronkelijke ontwerpsoftware te gebruiken om de bestanden te bekijken, is het voor de ontvangers eenvoudiger een actieve rol te hebben in het ontwerpgoedkeuringsproces.

Ingenieurs in het veld zijn in staat om DWF-versies van bestanden te actualiseren (mark up). Hierdoor is de tijdrovende en foutgevoelige overdracht van aanpassingen (redlines) van papieren tekeningen overbodig geworden. De tracking-functie en drag-and-drop mogelijkheden van DWF Composer zorgen op een eenvoudige manier voor gedetailleerde informatie aan tekenaars die de aanpassingen direct kunnen aanbrengen in de originele AutoCAD-bestanden

Tekenteams hebben ook voordeel van AutoCAD 2006 om het ontwerpproces te versnellen. MKM-medewerkers gebruiken de mogelijkheden van de software om designelementen - zogenoemde Dynamic Blocks - te creëren en opnieuw te gebruiken in plaats van deze objecten vanaf nul te moeten creëren bij elk nieuw project. Het gevolg is dat MKM - alleen al met deze taak - kan profiteren van een drastische tijdbesparing van 75%.

"Bedrijven als MKM & Associates maken profijtelijk gebruik van de voordelen die AutoCAD en Autodesk DWF Composer samen bieden", zegt Jonathan Knowles, director worldwide market development bij Autodesk Collaboration Services. "DWF Composer maakt het eenvoudig om betrouwbare versies van tekeningen en modellen te reviewen, actualiseren (mark up) en reviseren tussen teamleden in en buiten het kantoor. AutoCAD 2006 stroomlijnt de dagelijkse tekentaken. Samen zijn ze een krachtige combinatie voor hogere productiviteit."

Over Autodesk

Autodesk werd opgericht in 1982 en is de belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele datadiensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren en gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel 0180 691000
sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR

Monique Potters
Tel 0345 501595
GSM 06 28 88 6 32

monique@potterspr.nl