Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 29 augustus

* INSTALLATIE NIEUWE DISTRICTSCHEFS
ROTTERDAM - In het Schielandhuis aan de Korte Hoogstraat worden maandag 29 augustus aanstaande om 16.00 uur twee districtschefs geïnstalleerd door Korpschef A.J. Meijboom. Het gaat om mevrouw S(imone).J. Steendijk en de heer A(ndré).C. Vervooren. Mevrouw Steendijk neemt de leiding van het district Noord op zich en de heer Vervooren die van de Zeehavenpolitie. Mevrouw Steendijk is 38 jaar en heeft in de tachtiger jaren gestudeerd aan de Koninklijke Militaire Academie. Daarna heeft zij diverse militaire functies vervuld. Voordat ze in 2002 bij de politie Rotterdam-Rijnmond in dienst trad werkte zij enige jaren in het bedrijfsleven. Zij is nu benoemd tot districtschef van het district Noord van de politie Rotterdam-Rijnmond. De heer Vervooren is 46 jaar en maakt sedert 1989 deel uit van ons korps. Hij studeerde aan de Nederlandse Politie Academie en aan de Universiteit van Utrecht. Vanaf 1989 is hij in diverse functies werkzaam geweest zowel operationeel als beleidsmatig. Hij wordt nu aan het roer van de Zeehavenpolitie geplaatst.


* MAN NEERGESTOKEN
ROTTERDAM - Bij een onenigheid tussen een groep van ongeveer 30 personen, merendeel jongeren, werd zondagmiddag op de Brede Hilledijk rond drie uur een 19-jarige Rotterdammer neergestoken. Het slachtoffer ging na de steekpartij met zijn auto weg, maar moest op de Tweede Rosestraat zijn autorit staken. Hij stapte uit en zakte op straat in elkaar. Daar aanwezige politiemensen vingen het slachtoffer op en waarschuwden de GGD. De man werd met spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de dader en de toedracht van de steekpartij.


* TWEE VERDACHTEN IN VERZEKERING GESTELD IN DE ZAAK MEIDOORNSINGEL

ROTTERDAM - Het rechercheteam dat de dodelijke schietpartij aan de Meidoornsingel onderzoekt heeft zondagmiddag drie verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen van 23 en 26 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam en een 23-jarige vrouw eveneens afkomstig uit Rotterdam. De 23-jarige man en de even oude vrouw zijn zondagmiddag op de A13 in hun auto door een Arrestatieteam onderschept en gearresteerd. Later op de avond is de vrouw heengezonden van enige betrokkenheid bij het misdrijf kon niet blijken. De 23-jarige man is in verzekering gesteld. De 26-jarige verdachte werd zondagavond in een woning in Den Haag aangehouden. Ook hij is in verzekering gesteld. Beide mannen worden, evenals de eerder aangehouden 22-jarige Schiedammer, verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij op maandag 15 augustus jl. waarbij een 43-jarige Rotterdammer om het leven kwam. De 22-jarige Schiedammer is inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie.