Ingezonden persbericht


Persbericht Amersfoort, 29 augustus 2005

WATERVAL OP DE LANDKAART

BEZOEKERSAANTAL VERDRIEVOUDIGD

Gisteravond is de tweede editie van Waterval tot een eind gekomen. Het festival voor Amsterdam Nieuw West is met het eindgala, in het bijzijn van de burgemeester van Amsterdam, de bestuurders van de omliggende stadsdelen en veel publiek, feestelijk afgesloten. De organisatie Mobile Arts is zeer tevreden over het verloop van het festival. Met de afgelopen tien dagen heeft Waterval zich op de landkaart van Amsterdam Nieuw West gezet. De programmatische opzet van het festival op zes locaties op en rond de Sloterplas blijkt te hebben gewerkt. Mobile Arts schat in dat de tweede editie van Waterval ongeveer 20.000 bezoekers heeft bereikt. Vorig jaar waren dat er nog ongeveer 6.000.

Programma
Waterval speelde zich dit jaar op zes locaties op en rond de Sloterplas af. Tegenover De Meervaart stond een Parade-achtige opzet met een theater- en muziekprogramma in theatertenten. Aan de oostkant van de Sloterplas vond het eerste concert van de Osdorp Posse in Osdorp plaats. Daarnaast stond het Magic Circus. Aan de noordkant van de Sloterplas bevond zich het mini-festival Het Turkse Water, georganiseerd door st.TNT. Ten westen daarvan speelde zich een Marokkaans feest, georganiseerd door jongerencentrum Argan, af. Tenslotte werd er de laatste dagen midden op de Sloterplas vuurwerk afgestoken. Vooral de locatie tegenover De Meervaart is goed bezocht. Deze locatie was dan ook al bekend van de eerste editie van Waterval.

Toekomst
Waterval moet de komende jaren uitgroeien tot een groot en divers geprogrammeerd festival, waar iedereen elkaar aan het einde van de vakantie kan ontmoeten en kan laten horen en zien wat hij of zij wil. Waterval wil ruimte bieden aan vele kleine en grote activiteiten van de bewoners, ondernemers, organisaties en instellingen uit Amsterdam Nieuw West. Activiteiten die iedereen zelf opzet en voor eigen rekening uitvoert. Een boeket van allerlei in Amsterdam West wonende culturen die zich met uiteenlopende kleine festiviteiten presteren.

Op de achtergrond
Waterval wordt in opdracht van Bureau ParkStad georganiseerd door Mobile Arts (bekend van de Parade). Het initiatief voor het festival komt van de Meervaart, het consortium van woningcorporaties Far West en Bureau ParkStad. Waterval 2005 is mede mogelijk gemaakt door de vier Amsterdamse stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp, Slotervaart en Bos en Lommer. Verder werd het festival dit jaar mede mogelijk gemaakt door AWV, Bureau ParkStad, Cirque du Soleil, de Dageraad, Far West, Gemeente Amsterdam, Houthoff Buruma, Kristal, Luiting & Mol Communicatie, De Meervaart, NUON, Het Oosten, PriceWaterhouseCoopers, Prins Bernhard Cultuurfonds, Proper Stok Woningen B.V., Rabobank, Rochdale, VSBfonds en Ymere.

Aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mobile Arts, Marije Jansen, T 033-4654555, M 06-55802782, E marije@mobilearts.nl