Politie Zaanstreek-waterland


15:18 28-AUG-05
PURMEREND, WATERLANDLAAN

Roker ingesloten na bedreigingen

De politie heeft een 45-jarige man uit Purmerend aangehouden nadat hij al rokend de hal van het politiebureau binnen was gelopen. Een politieagent verzocht de man zijn rookwaar naar buiten te brengen. In plaats daarvan begon de man te schelden en de aanwezigen met de dood te bedreigen. Toen de man ondanks verzoeken zich te gedragen toch doorging met zijn tirade werd hij aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld.

16:55 26-AUG-05
OOSTHUIZEN, PROVINCIALEWEG N247

Politie pakt frauderende taxichauffeur

Bij een taxicontrole heeft de politie een frauderende chauffeur betrapt. De 58-jarige man uit Hoorn had de kilometerteller vermoedelijk zo gemanipuleerd dat de teller onderbroken kon worden. Zo zorgde hij ervoor dat per dienst 40 tot 50 kilometer zwart kon worden gereden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

11:24 29-AUG-05
OOSTHUIZEN, RAADHUISSTRAAT

Slachtoffer verkeersongeval gezocht

De veroorzaker van een verkeersongeval is op zoek naar zijn slachtoffer om zo de schade te kunnen vergoeden. Een 63-jarige man uit Zuidoostbeemster opende zaterdagochtend onvoorzichtig de deur van zijn bedrijfsauto waardoor een vrouw op de fiets ten val kwam. De vrouw was gewond en had schade aan haar kleding. De vrouw wordt verzocht contact op te nemen met het politiewijkteam Beemster/Zeevang via 0900-8844 zodat zij de gegevens van de automobilist kan krijgen en de schade kan regelen.

02:21 27-AUG-05
EDAM, EGBERT SNIJDERPLEIN
Politie vindt verdachten van mishandeling
De politie heeft zondagochtend een 23-jarige man uit Edam en een 26-jarige Volendammer aangehouden die worden verdacht van mishandeling en openlijke geweldpleging gepleegd in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een 19-jarige man uit Oosthuizen en zijn vriendin zaten op de bus te wachten. Er ontstond een woordenwisseling met drie jonge mannen die voorbij kwamen. Even later kwamen twee van hen met een auto terug, stapten uit en sloegen op de jongen in waardoor hij een gescheurde lip, gezwollen gezicht en een losse kies opliep. Van de mishandeling werd aangifte gedaan. Via signalementen van verdachten en de auto konden de twee verdachten gevonden worden. De mannen werden ingesloten en in verzekering gesteld.

09:31 29-AUG-05
PURMEREND, WORMERPLEIN
Politie zoekt getuigen aanrijding politiepost
De politie is op zoek naar getuigen die iets meer kunnen vertellen over een aanrijding die heeft plaatsgevonden in het weekeinde waarbij een auto tegen de politiepost aan het Wormerplein is aangereden. Uit de sporen blijkt dat het vermoedelijk een kleine rode auto is geweest die door de aanrijding aan de rechter of linker voorzijde is beschadigd. Door de aanrijding is onder een raam een stuk muur vernield. Door de technische recherche zijn de sporen onderzocht en vastgelegd. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met wijkteam Overwhere via 0900-8844.

04:48 29-AUG-05
EDAM, BAANSTRAAT
Vernielers telefooncel aangehouden
De politie heeft twee mannen uit Edam van 25 en 26 jaar oud aangehouden die worden verdacht van vernieling van ruiten van een telefooncel. Getuigen hadden drie mannen bezig gezien en de signalementen aan de politiemeldkamer doorgegeven. De twee verdachten zijn verhoord en inmiddels heengezonden. De derde verdachte wordt nog uitgenodigd voor nader verhoor.

19:19 28-AUG-05
PURMEREND, PLANTSOENGRACHT
Bromfietser raakt rijbewijs kwijt na drankrijden
Een 45-jarige bromfietser uit Purmerend moest bij de politie zijn rijbewijs inleveren toen hij bij een controle bijna drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in het controleapparaat blies. In het verhoor verklaarde de man dat hij de brommer gepakt had in plaats van de auto omdat hij mogelijk iets teveel alcohol op had. De verdachte kreeg proces-verbaal en een rijverbod van zeven uren waarna hij werd heengezonden. 74 andere bestuurders die bij de controle aan een blaasproef werden onderworpen mochten verder rijden.

19:58 28-AUG-05
PURMEREND, KOEMARKT
Dronken man ingesloten na mishandeling
Na een melding van mishandeling heeft de politie een 29-jarige Zaandammer aangehouden. De man zou, vermoedelijk willekeurig, een 20-jarige Purmerendse hebben geslagen. De man was in kennelijke staat van dronkenschap en probeerde zich tegen de aanhouding door de toegesnelde agenten te verzetten. Het verzet mislukte en de man werd ingesloten en in de loop van de volgende dag verhoord. Hij wist zich niets van het incident te herinneren en werd met een proces-verbaal heengezonden.