Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 29 augustus 2005

Agenten pakken jongen op na vernieling

TILBURG In de Heuvelstraat in Tilburg hebben agenten, gistermiddag om halfvier, een 14-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. De jongen wordt verdacht van de vernieling van een geldwissel automaat. De politie heeft van de eigenaar van een snackbar, waar de geldwissel automaat hing een aangifte opgenomen. Van de Tilburgse jongen heeft de politie een verklaring opgenomen en na het politieonderzoek werd hij weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt diefstal uit woning

TILBURG Gisteren heeft de politie een aangifte opgenomen van een 56-jarige man uit Tilburg. Tussen zaterdagmiddag twee uur en zondagmorgen tien uur werd er in de woning van deze man, die aan de Oerlesestraat woont, ingebroken. De inbrekers hebben met een zogenaamde schaarkrik de elektrische garagedeur open gekregen. In de garage hebben de inbrekers een deur geforceerd om in het woongedeelte te komen. De dieven zijn aan de haal gegaan met een bromfiets ter waarde van 1750 euro, en diverse handgereedschappen (klopboormachines, decoupeerzaag, soldeerpistool). De schaarkrik die de inbrekers gebruikten om in de garage te komen lieten zij achter en deze is door de politie veilig gesteld.

Jachtopziener controleert op de Regte Heide

GOIRLE Een Jachtopziener heeft gistermiddag een controle uitgeoefend in het buitengebied van Goirle. Op de Regte Heide in Goirle deelde de bijzondere opsporingsambtenaar een aantal bekeuringen uit. Twee bekeuringen omdat men een hond niet aangelijnd uitliet. Een bekeuring werd uitgedeeld aan een ruiter die met zijn paard buiten de aangegeven route liep. Twee bezoekers van de Regte Hei kregen een bekeuring omdat zij reden in strijd met een gesloten verklaring. In Biezenmortel werd een bekeuring uitgedeeld omdat men met drie hengels zat te vissen.

Naakte man in eetcafé

TILBURG In een eetcafé aan de Piusstraat hebben agenten gisteravond om tien voor halfzeven een 40-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd naakt aangetroffen in het eetcafé, waar op dat moment een zestal klanten aanwezig was. Nadat de man zich had aangekleed, hij woont boven het eetcafé, hebben agenten de man naar het politiebureau gebracht. Na verhoor werd de man met een geldboete van 220 euro heengezonden.

Fietsendief bedreigt agent

TILBURG Een 36-jarige man uit Tilburg is gisteravond om halfacht in de De Ruijterstraat in Tilburg aangehouden. Een agent die in burger was en geen dienst had zag de Tilburger gisteravond met een nieuwe damesfiets over de Nazarethstraat in Tilburg lopen. Bij nader onderzoek bleek ook dat de damesfiets nog op slot stond. De agent spreekt de man in kwestie aan, legitimeert zich als politieambtenaar en vraagt hoe hij aan de nieuwe damesfiets komt. De Tilburger wenst hier geen antwoord op te geven en bedreigt hij de agent. Met assistentie van collegas is de man overgebracht naar het politiebureau. Bij aankomst in het politiebureau blijkt dat de man bij zowel justitie als politie geregistreerd staat als veelpleger. Conform het voor veelplegers geldende protocol is de man in verzekering gesteld. Na het politieonderzoek wordt de veelpleger overgedragen aan het Openbaar Ministerie te Breda. In de praktijk betekent het veelal dat de man tot de zaak voor de rechter komt in voorlopige hechtenis blijft. De fiets die de verdachte bij zich had is in beslag genomen.

Tilburger heeft net iets te veel op om te mogen rijden

TILBURG Aan de Philips Vingboonsstraat in Tilburg hebben agenten vannacht om drie uur een 52-jarige man uit deze stad aangehouden. Bij een controle bleek dat de man met drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau bleek dat de man net iets te veel gedronken had om nog te mogen rijden. Hij blies 0.9 promille. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Bij onderzoek bleek verder dat de man geen rijbewijs heeft. Volgens zijn verklaring rijdt hij al jaren rond zonder rijbewijs. Verder bleek ook dat de auto van de Tilburger niet verzekerd is. De politie heeft de auto van de Tilburger in beslag genomen.

Tilburgse jongen doet valse aangifte

TILBURG De politie heeft een onderzoek naar de beroving van een mobiele telefoon op zondag 31 juli jl. afgerond. Op 1 augustus jl. deed de 17-jarige eigenaar van deze mobiele telefoon aangifte van het feit dat hij op zondag 31 juli jl. rond de klok van zeven uur s avonds was beroofd. Twee onbekende mannen hadden hem, onder bedreiging, op de Heuvelring in Tilburg de telefoon afhandig gemaakt. Uit het door de politie ingestelde onderzoek werd duidelijk dat de Tilburgse jongen niet beroofd was, maar een valse aangifte deed. De geroofde telefoon, zo bleek na onderzoek door de politie, was de Tilburgse jongen verloren in de auto van zijn 19-jarige vriend uit Sprang Capelle. Deze laatste verduisterde op zijn beurt de GSM van zijn vriend. Tegen zowel de Tilburgse jongen als tegen de 19-jarige man uit Sprang Capelle maakt de politie proces-verbaal op.

Politie lost overval bakkerswinkel op

TILBURG Met de aanhouding van een 25-jarige man uit Tilburg denkt de politie de overval op een bakkerswinkel aan de Johannes van Zantenstraat opgelost te hebben. De verdachte van deze overval werd op dinsdag 16 augustus jl. op zijn werk in Nuenen aangehouden. Op dinsdagmiddag 2 augustus jl., tussen kwart over drie en kwart voor vier, werd de bakkerswinkel aan de Johannes van Zantenstraat in Tilburg overvallen. Op het moment van de overval waren er twee verkoopsters in de winkel aanwezig. De overvaller dreigde met een mes en haalde een paar honderd euro uit de kassa van de bakkerswinkel. De politie kwam de verdachte na uitgebreid rechercheonderzoek en een positieve herkenning op het spoor.

Auteur: Carel Bouman