Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen 29-08-2005

Politie zoekt getuigen aanrijding

RODEN Een 57-jarige man uit Veendam heeft maandagmorgen aangifte gedaan van een doorrijding na aanrijding. Op zaterdag 27 augustus was de man betrokken bij een aanrijding aan de Nieuweweg. Een brommer (model Puch) is tegen de linker achterzijde van zijn auto gereden met als gevolg een kapotte wieldop en een kras op zijn auto. De verdachte is vervolgens weggereden. Hij reed met nog twee jongens in de richting van de nieuwbouw in Roden. De twee jongens zaten vermoedelijk op een blauwe scooter. De drie jongens droegen geen helm. De politie vraagt of getuigen zich willen bij de politie via 0900-8844. (BPS 05-174160)

Bedrijfsautos betrokken bij aanrijding

NOOITGEDACHT Bij een aanrijding op de Borgerderstraat raakten maandagmorgen twee mensen gewond. Een 27-jarige bestuurder van een busje had niet gezien dat een taxibus afremde. De bestuurder van de taxibus remde af omdat een vrachtauto linksaf de Veldweg in wilde slaan. Een 15-jarige passagier van de taxi is met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Een inzittende van de andere bedrijfsauto is eveneneens naar het ziekenhuis gebracht met nog onbekend letsel. (BPS 05-174503)

Eenzijdig ongeval
ZUIDWOLDE De politie kreeg maandagmorgen een melding van een aanrijding met beknelling op een parkeerplaats aan de A28. Toen agenten ter plaatse waren, bleek het echter niet te gaan om een beknelling. De 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Klazienaveen verklaarde dat hij bij het wegrijden in een slip was geraakt en in de bosjes was gereden. Daar is hij tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder voelde zich niet goed en is vervolgens in de auto even gaan liggen. De man is uiteindelijk met (mogelijk zwaar) rugletsel naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. (BPS 05-174512)

Inbraak in manege
RODEN In de nacht van zaterdag op zondag (27 op 28 augustus) is ingebroken in een manege aan de Hullenweg. Hoe men is binnengekomen is nog onbekend. Er is onder meer een geldkistje met wisselgeld weggenomen. (BPS 05-174546)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.