Opsporing Verzocht

Maandag 29 augustus 2005 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing.

Dinsdag 30 augustus 2005, rond 20.25 uur, in de uitzending: Verkrachting in Leiden
Dood aangetroffen vrouw in Rotterdam
Tas gevonden in parkje in Hilversum
Seksueel misbruik in Ede/Bennekom
Diefstal kleding in Lelystad
Voetbalrellen in Rotterdam (follow-up)
Resultaten uitzending 23 augustus en eventueel opgeloste zaken

Rotterdam: Relschoppers (follow-up)

Ede/Bennekom: Seksueel misbruik

Ruim 4 maanden na de beruchte voetbalklassieker Feyenoord - Ajax, op zondag 17 april in De Kuip in Rotterdam, neemt de politie de ware veldslag nog steeds hoog op. Nog altijd wordt er jacht gemaakt op de raddraaiers. Ook nu weer een aantal zeer scherpe foto's van personen die worden gezocht. Dit keer niet van mensen die de ME bijvoorbeeld daadwerkelijk te lijf gingen, maar beelden van omstanders die het allemaal mógelijk maakten. Deze omstanders stelden de anderen in de gelegenheid om strafbare feiten te plegen en dit is net zo goed strafbaar.

In de maanden april tot en met juli werden oudere vrouwen in het Gelderse Ede en Bennekom slachtoffer van een man die 's nachts hun huis binnensluipt en hen seksueel misbruikt. In één geval verkracht hij zelfs een vrouw en een ander slachtoffer kneep hij een keer de keel dicht. Voor zover bekend sloeg de man in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 juli, rond 05.15 uur, voor het laatst toe.

Leiden: Verkrachting 18-jarig meisje Hilversum: Aangetroffen tas In de nacht van zondag 31 juli op maandag 1 augustus wordt een 18-jarig meisje op de Noord-Hoflandbrug tussen Leiden en Voorschoten door een man van haar fiets getrokken. Het meisje raakt buiten westen en komt op de één of andere hardhandige manier onder aan de brug terecht. Daar wordt ze door de man verkracht en als het slachtoffer bijkomt is ze bang dat hij haar zal vermoorden.

In een parkje in Hilversum is zo'n twee maanden geleden een kleine grijs/blauwe en zwarte tas gevonden van het merk Callaway Golf. In de tas zat een grote hoeveelheid sieraden, waarvan een deel nep en/of niet bijzonder is. Verder zaten er in de tas 4 digitale videobanden. Rotterdam: Dood aangetroffen vrouw Lelystad: Diefstal kleding

Vroeg in de ochtend van zaterdag 30 juli belt een nog steeds onbekende man vanuit een telefooncel aan de Langenhorst in Rotterdam naar 1-1-2. Hij heeft op een parkeerplaats bij de Drinkwaterweg/Watertorenweg in Rotterdam een vrouw zien liggen. 10 Minuten later vindt de politie het levenloze lichaam van de 21-jarige Vidya Mahangi, moeder van een 3-jarig zoontje.

Zaterdag 16 juli hebben twee mannen, van vermoedelijk Slavische afkomst, kleding gestolen uit watersportwinkel Flevo Marina aan de IJsselmeerdijk in Lelystad. Ook in diverse andere filialen in het land zijn de mannen gezien, waaronder een filiaal in Landgraaf. De daders rijden in een lichte Peugeot 306. De vraagt is natuurlijk: Wie (her)kent de mannen aan de hand van de getoonde videobeelden en de gegeven signalementen.