Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 29 augustus

Alkmaar 29-08-2005 - 16.00 uur

Man gewond na val in kelder

Alkmaar, maandag 29 augustus 2005.

Maandagmiddag rond 13.15 uur is een 52-jarige man gewond geraakt nadat hij in een keldergat was gevallen. De man was aan het werk in een winkelpand aan de Laat in Alkmaar. Hij had niet in de gaten dat er een luik van een kelder openstond en liep nietsvermoedend het gat in. De man is enkele meters gevallen en is met onbekend letsel naar het MCA in Alkmaar vervoerd.

Forse snelheidsovertreding kost bestuurder het rijbewijs

Zwaag, zondag 28 augustus 2005.

Zondagmiddag zag een surveillerende agent een 39-jarige man uit Enkhuizen met zijn auto rijden over de Westfrisiaweg. Het viel de agent op dat de man met zeer hoge snelheid reed. Hij klokte een snelheid van 121 km/u terwijl terplaatse een maximumsnelheid geldt van 70 km/u. Een overschrijding van de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u betekent automatisch dat het rijbewijs van de bestuurder wordt ingevorderd.

Muziekapparatuur en sieraden gestolen uit woning

Heiloo, zondag 28 augustus 2005.

Zondagavond ontdekte de bewoner van een woning aan de Kandelaar dat er was ingebroken. Vermoedelijk is men in het huis gekomen met gebruik van een valse sleutel. Er kon nog niet precies worden vastgesteld wat er precies is weggenomen. In ieder geval mist de bewoner een dvd-speler een verschillende sieraden.

Rijden onder invloed van alcohol

Hippolytushoef, zondag 28 augustus 2005.

Zondagmiddag werd een 22-jarige bestuurder van een personenauto uit Oostwoud aangehouden op de Rijksstraatweg. Mede weggebruikers hadden gezien dat de man alcohol dronk terwijl hij achter het stuur zat. Bij controle blies hij 400 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Schagen, zondag 28 augustus 2005.

Zondagmiddag werd een 36-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. Hij reed als bestuurder van een snorfiets over de Provincialeweg terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 975 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid.

Alkmaar, maandag 29 augustus 2005.

In de nacht van zondag op maandag werd een 54-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Westerweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 420 ug/l., nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Den Helder, maandag 29 augustus 2005.

Tot slot werd in dezelfde nacht een 46-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Prins Hendriklaan. Ook deze man bleek als bestuurder van een personenauto teveel alcohol te hebben gedronken. Hij blies namelijk 430 ug/l. Nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Motorrijder gewond na aanrijding

Schellinkhout, zondag 28 augustus 2005.

Zondagavond omstreeks 20.15 uur vond een aanrijding plaats op de Zuiderdijk tussen De Laan en de Westermeeweg waarbij een 19-jarige motorrijder uit Wijdenes gewond raakte. De bestuurder van een personenauto, een 34-jarige man uit Haarlem reed over de Zuiderdijk en wilde keren. Tijdens deze manoeuvre merkte hij de motorrijder, die achter hem reed niet op. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de motorrijder ernstige gewond aan zijn arm. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen.

Man aangehouden na mishandeling

Den Helder, zondag 28 augustus 2005.

Zondagavond is een 39-jarige man uit Den Helder aangehouden op het Loopuytpark in Den Helder. De man, die als beveiliger werkzaam is op het kermisterrein, had een man geslagen die hem naar zijn zeggen zou hebben bedreigd. Een getuige had gezien dat de verdachte het slachtoffer, een 37-jarige man uit België een aantal keren hard in het gezicht had gestompt. Hierbij kwam de man ten val. Ook toen het slachtoffer al op de grond lag kreeg hij nog een slag in zijn gezicht van de verdachte. Het slachtoffer moest zich onder behandeling van een arts stellen. Deze verklaarde dat hij ernstige verwondingen in het gezicht had opgelopen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Diefstal auto

Alkmaar, maandag 29 augustus 2005.

In de nacht van maandag op disdag omstreeks 04.20 uur werd een personenauto gestolen vanaf de Paardenmarkt. De bestuurder had de auto even verlaten om te plassen. Toen hij terug kwam was de auto verdwenen. Het betreft een Peugeot, type 307. De auto is donkerblauw van kleur en voorzien van het kenteken 65-RK-HR.

Veroorzaker aanrijding rijdt door na ongeval

Noord-Scharwoude, maandag 29 augustus 2005.

Maandagmorgen omstreeks 09.25 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Hortensiastraat met de Dr. Wilminkstraat. De bestuurder van een personenauto, waarvan de identiteit op dit moment nog niet bekend is, reed over de Dr. Wilminkstraat en verleende op de kruising geen voorrang aan de bestuurder van een bromfiets, een 16-jarige jongen uit Zuid-Scharwoude. Door de aanrijding kwam de bromfietser te val en raakte gewond aan been en arm. De bestuurder van de personenauto stopte even maar reed kor daarop, zonder uit de auto te stappen weg. Hij reed in een auto van het merk Opel vermoedelijk een Corsa en groen van kleur. Personen die getuige zijn geweest van de aanrijding of mensen die iets kunnen vertellen over de identiteit van de autobestuurder worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon 0900-8844.