Persberichten 29/08 middag

Regio 29-08-2005

Sassenheim Vernieling van auto De politie heeft op zondag 28 augustus, omstreeks 17.30 uur, op aanreiken van getuigen een 20-jarige man uit Leiderdorp aangehouden op de Oude Haven. Getuigen hadden de man een fiets bovenop twee personenautos zien gooien. De twee autos raakten door de fiets beschadigd. De getuigen hebben alert gereageerd en hebben de man direct aangehouden en de politie ingelicht. Agenten hebben vervolgens de man meegenomen en overgebracht naar het politiebureau. De man verklaarde onder invloed van drank en drugs te zijn en zich niets meer te kunnen herinneren. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiden Aanhouding na verstoren openbare orde De politie heeft op maandag 29 augustus, omstreeks 05.00 uur, een 39-jarige man aangehouden op de Nieuwe Beestenmarkt. De man was vanuit een uitgaansgelegenheid de Nieuwe Beestenmarkt opgelopen, onder invloed van drank. Inmiddels had hij zijn shirt uitgetrokken en had hij zich met een glas die hij in zijn hand had verwond. De man was onhandelbaar en reageerde niet op bevelen van de politie. Agenten hebben de man met peperspray tot kalmte moeten dwingen en hebben hem overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft hij zijn roes uitgeslapen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na verduistering De politie heeft maandagmorgen 29 augustus een 55-jarige man in zijn woning in Leiden aangehouden. De man wordt er van verdacht in het eerste half jaar als werknemer geld te hebben verduisterd uit de kassa van een winkel aan de Kennedylaan. De eigenaresse van de winkel ontdekte de onrechtmatigheden in mei van dit jaar en schakelde de politie in. Na onderzoek werd de man vandaag aangehouden en ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Alphen aan den Rijn Politie treedt op na ongeregeldheden De politie heeft in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus opgetreden na ongeregeldheden in het centrum. Agenten liepen over het Rijnplein in verband met een feest waarbij er enkele honderd bezoekers aanwezig waren. Naarmate de avond vorderde werd de sfeer op het feest grimmiger. Tussen twee Alphenaren ontstond onenigheid waarna de agenten ingrepen. Ondanks waarschuwingen van de agenten bleef één van de twee Alphenaren een groep personen uitdagen. Ook gooide de Alphenaar op de Sint Jorisstraat een blik bier tegen een winkelpui. Hierop zijn de agenten de Alphenaar achterna gelopen om hem aan te houden. De Alphenaar liep inmiddels op het Fossapad en trof daar opnieuw de groep personen. Om een vechtpartij te voorkomen werd hij aangehouden.

De Alphenaar wist, door zijn jas uit te doen aan een agent de ontsnappen. Door wild om zich heen te trappen en te slaan raakte hij enkele personen uit de groep. De Alphenaar kwam hierbij ten val en liep enkele schrammen op. Na de aanhouding begon de groep jeugd zich recalcitrant te gedragen richting de politie waarna er assistentie werd ingeroepen. Ook werden er twee politiehonden ingezet. De agenten, ongeveer 30, hebben op de Pieter Doelmanstraat vervolgens een linie gevormd waarna de groep jongeren werd weggestuurd. Enkele keren werd de wapenstok gebruikt. Omstreeks 01.00 uur was de rust weer teruggekeerd. Naast de aanhouding werden twee processen verbaal opgemaakt voor het in het bezit hebben van een boksbeugel en één voor wildplassen.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na geluidsoverlast De politie heeft op maandag 29 augustus, omstreeks 04.45 uur, een 34-jarige Alphenaar aangehouden op de Prins Bernhardlaan. Omwonenden hadden bij de politie geklaagd over geluidsoverlast. De politie is ter plaatse gegaan en heeft de man in eerste instantie een waarschuwing gegeven. Nadat de politie vertrokken was ging het geluid echter weer harder, na een tweede waarschuwing heeft de politie de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Aanhouding na fietsendiefstal Een 31-jarige man uit Gouda stal zaterdagavond 27 augustus een damesfiets bij het NS-Station aan het Stationsplein. De afgesloten fiets nam hij al tillend mee. Cameras legden echter zijn handelen vast en medewerkers van Stadstoezicht konden onmiddellijk ingrijpen door de man aan te houden. De politie nam de man over en de fiets mee. De verdachte is ingesloten en wordt dinsdag 30 augustus gebracht bij de officier van justitie. De fiets kon zondag weer terug worden gegeven aan de rechtmatige eigenaresse

Schoonhoven Inbraak bedrijven De politie heeft een onderzoek ingesteld naar twee bedrijfsinbraken. De inbraken vonden plaats in het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 augustus. Inbrekers zijn binnengedrongen in één bedrijf aan de Opweg en in één bedrijf aan de Bergambachterstraat. Zij hebben uit het bedrijf aan de Opweg een computer gestolen en uit het andere bedrijf levensmiddelen en DVDs gestolen. Een gedeelte van de buit werd echter teruggevonden op een dichtbijgelegen parkeerplaats. De Technische Recherche is ingeschakeld om de inbraaksporen te analyseren. De politie zet het onderzoek voort.

District Gouwe IJssel Stand van zaken Flexteam Het Flexteam, een team dat zich richt op veelvoorkomende criminaliteit in het district Gouwe IJssel, heeft zich de afgelopen maanden voornamelijk bezig gehouden met het oplossen van helingzaken, auto-inbraken en geweldsdelicten. Het team heeft zich in deze zaken op het gehele gebied gericht waaronder onder andere Bergambacht, Bodegraven, Boskoop, Gouda, Moordrecht, Reeuwijk en Waddinxveen vallen.

In de afgelopen maanden, tussen juni en augustus, zijn op aanwijzen van het team negen verdachten aangehouden. Vijf verdachten zijn aangehouden inzake heling. Bij een huiszoeking in deze zaak is een groot aantal goederen in beslag genomen die mogelijk afkomstig zijn uit auto-inbraken. Twee van de vijf verdachten in deze zaak zijn aangehouden in Den Haag.

Het Flexteam richt zich momenteel op drie snelkraken die onlangs gepleegd zijn in Bergambacht en Stolwijk en woninginbraken in Gouda.

--- einde berichten ---