2e persbericht van maandag 29 augustus 2005

Eindhoven 29-08-2005 - Berichten uit de regio

Helmond: Woninginbraak

Tussen zaterdag 10.00 uur en maandag 13.00 uur is ingebroken in een woning aan het Edisonplantsoen. De sluitingen werden uit een raam geboord. De buit bestond uit een kluisje, een onbekende hoeveelheid geld en sieraden.

Heeze: Man aangehouden na slaan bezoekers en personeel café

De politie heeft maandagochtend rond 3.00 uur bij zijn woning een man van 37 jaar uit Heeze aangehouden. Hij had een uur daarvoor bij een café aan de Kapelstraat enkele mensen geslagen. Dat gebeurde nadat hij het café niet binnen mocht omdat het ging sluiten. Hij was het daarmee niet eens, drong toch de zaak binnen en begon om zich heen te slaan. Daarbij raakte hij enkele personeelsleden en bezoekers die nog binnen waren. Een aantal raakte daardoor gewond. Daarna ging de verdachte er vandoor. De gewaarschuwde politie heeft hem bij zijn woning aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Liessel: Auto uit garage weggenomen

Maandagmiddag tussen 13.00 en 13.30 uur is vanuit een garage bij een woning aan de Lupinenweg een auto gestolen. Het gaat om een groene Mercedes E250D met het kenteken HJ-VL-50. De garage en de auto waren beiden niet afgesloten.

Nuenen: Man aangehouden na veroorzaken ongeval

Op de Soeterbeekseweg is maandag rond 9.10 uur een 32-jarige man uit Breugel aangehouden. Hij reed in zijn bestelauto over de Soeterbeekseweg vanuit de richting Nederwetten. In een flauwe bocht reed hij rechtdoor en kwam in botsing met een hem tegemoetkomende 41-jarige automobiliste uit Nuenen. Zij moest uit haar auto bevrijd worden door de brandweer. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis en mocht na behandeling naar huis. Zij liep een gebroken enkel op bij het ongeluk. Bij controle bleek de 32-jarige man gedronken te hebben. Hij blies een promillage van 1,10. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Waalre: Man gewond bij ongeval

Op het kruispunt Molenstraat/Mosbroekseweg is maandagochtend rond 11.25 uur een 50-jarige fietser uit Waalre gewond geraakt. Een 57-jarige man uit Veldhoven reed in een vrachtauto over de Mosbroekseweg komende uit de richting Dreefstraat. Op het kruispunt verleende hij de fietser geen voorrang. De man uit Waalre is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep bij het ongeval een gebroken rib en een hoofdwond op.

Waalre: Porsche gestolen

Tussen zondag 20.00 en maandag 10.00 uur is vanaf de Bus een auto gestolen. Het gaat om een Porsche Carrera 911 cabrio met het kenteken 27-RL-XH.