BEA breidt integratie-aanbod uit                                                                         

Nieuwe versie van Weblogic Integration ontworpen voor complexe integratie-omgevingen
Amstelveen, 29-08-2005

BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) breidt haar integratie-aanbod uit met BEA Weblogic Integration ® 8.5 en verbeterde Business Process Automation, Business Activity Monitoring en Business-to-Business. Deze integratieproducten zijn afgestemd op complexe integratievraagstukken, van de integratie van applicaties en bedrijfsprocessen tot die met partners.

Weblogic Integration 8.5 biedt een aantal verbeteringen en nieuwe elementen die het hele spectrum van procesgebaseerde integratie omvatten - van procesbeheer, datatransformatie en connectiviteit tot administratie. Hierdoor kunnen klanten hun BPM-oplossingen sneller en efficiënter ontwikkelen, inzetten en beheren.

Weblogic Integration 8.5 biedt nu ook import- en exportondersteuning voor de BPEL4WS 1.1 standaard. Klanten kunnen bedrijfsprocessen ontwikkelen in WebLogic Integration 8.5 en deze exporteren als BPEL-processen. Op dezelfde manier kunnen BPEL-processen die in andere omgevingen ontwikkeld zijn, geïmporteerd worden in WebLogic Integration 8.5.

WebLogic Integration 8.5 omvat de volgende uitbreidingen: geoptimaliseerd procesbeheer voor betere prestaties en nieuwe dynamische processen gestuurd door een gemeenschappelijke meta-data cache; betere gegevenstransformatie voor betere prestaties (in sommige gevallen tot 10 x beter) en nieuwe elementen voor de dynamische selectie van transformaties en de transformatie van grote datasets; uitgebreide eigenschappen voor 'native' connectiviteit, inclusief bi-directionele ondersteuning voor RDBMS, HTTP, IBM WebSphereMQ en Tibco Rendezvous;
betere ontwikkeltijd voor BPM en transformatie voor een hogere ontwikkelproductiviteit;
geoptimaliseerde administratie, gericht op procesbeheer en rapportage; de console is compatible met HP OpenView en BMC Business Services Management.

Nieuwe ProActivity versie om BPA- en BAM-mogelijkheden voor BEA WebLogic Integration uit te breiden
De bestaande samenwerking tussen BEA en ProActivity biedt ondernemingen een complete oplossing voor lifecycle beheer van bedrijfsprocessen. Bedrijfsanalisten kunnen met ProActivity Proces Analysis bedrijfsprocessen ontwikkelen en ze exporteren naar BEA Weblogic Integration voor implementatie en uitvoering. ProActivity Process BAM biedt zakelijke gebruikers de kans om de uitgevoerde bedrijfsprocessen te bewaken en beheren. ProActivity Acces Analysis v6.1, BEA Weblogic Edition verhoogt het gebruiksgemak voor modelontwikkeling, analyse en het delen van procesinformatie in het hele bedrijf. Het kan bestaande procesdefinities importeren vanuit Microsoft Visio, zodat klanten optimaal gebruik kunnen maken van bestaande investeringen.

Resellerovereenkomst met Cyclone Commerce
Dankzij een resellerovereenkomst met Cyclone Commerce kan BEA een uitgebreide oplossing aanbieden voor het implementeren van B2B 'collaborative commerce' relaties. Bedrijven kunnen met deze gezamenlijke oplossing grote handelsnetwerken met duizenden partners en hoge transactievolumes verwezenlijken.

BEA biedt ook Cyclone Interchange BEA Weblogic aan, een B2B Gateway die onder andere 'near real-time' documentuitwisseling biedt, uitgebreide beveiligingsopties, rolgebaseerde toegangsrechten, messagebeheer en ?archivering, en een grafische administratieconsole. Het scala van protocollen dat ondersteund wordt, zoals ebXML, webservices, AS1, AS2, AS3, FTP, vereenvoudigt de integratie tussen partners. Cyclone Interchange ondersteunt alle belangrijke beveiligingsstandaarden, zodat handelspartners op een veilige manier kunnen communiceren ? ongeacht hun beveiligingsmodellen. Het kan instrumenten aanbieden voor het beheer en de vereenvoudiging van het beveiligingsproces. Cyclone Interchange is geïntegreerd met zowel WebLogic Integration 8.1 als 8.5 via JMS en webservices.

Voor meer details over WebLogic Integration 8.5 en de resellerovereenkomsten met ProActivity en Cyclone Commerce, ga naar www.bea.com.

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over BEA
BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) is een vooraanstaande leverancier van zakelijke infrastructuursoftware en biedt op standaarden gebaseerde platformen om de veilige stroom van informatie en services te versnellen. De BEA productlijnen - WebLogic®, Tuxedo®, JRockit® en de nieuwe AquaLogicTM familie van Service Infrastructuur - helpen klanten bij het reduceren van IT-complexiteit en het succesvol inzetten van service-georiënteerde architectuur, om de flexibiliteit en slagkracht van de organisatie te vergroten. Voor meer informatie, zie bea.com.