Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (29/8)

OOSTERHOUT NB, 29 augustus 2005

Brokkenmaker heeft geen rijbewijs

KAATSHEUVEL: Agenten zagen in de nacht van zondag 28 augustus op maandag 29 augustus een personenauto met hoge snelheid door de bebouwde kom van Kaatsheuvel rijden. Dat was om 03.15 uur op de Europalaan. De agenten keerden de politieauto om de bewuste automobilist een stopteken te geven en hem aan te spreken op zijn rijgedrag. De man verhoogde echter zijn snelheid en verdween uit het gezichtsveld. Op de Hei-Akker vonden de agenten hem terug. Hij was in volle vaart op een geparkeerde auto gebotst. De aangereden auto raakte daarbij total-loss. Voor de verdachte, een 21-jarige man uit Tilburg, kwam een ambulance ter plaatse. De man bleek echter niet noemenswaardig gewond te zijn. Hij werd aangehouden vanwege zijn verkeergevaarlijke rijgedrag. Bij controle bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig Nederlands rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is rond 07.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Politie rolt hennepkwekerij op

TERHEIJDEN: De politie trof op maandag 29 augustus in een bedrijfspand aan de Bredaseweg een hennepkwekerij aan. In de plantage stonden circa 1200 oogstrijpe hennepplanten, verdeeld over vier afzonderlijke ruimten. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. Ook is gebleken dat er illegaal stroom werd afgetapt, op basis waarvan het
elektriciteitsbedrijf Essent de stroom heeft afgesloten en aangifte deed van diefstal van elektriciteit. De politie arresteerde een 35-jarige inwoner van Terheijden, de hoofdhuurder van het bewuste pand. Hij is inmiddels in het politiebureau verhoord.
Het pand was de politie opgevallen bij reguliere surveillances. Vervolgens toonden warmtemetingen een sterk afwijkend warmtebeeld aan, wat reden was om het bedrijfspand binnen te gaan. Bij het ontruimen van de plantage kregen de agenten hulp van werknemers van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Drimmelen.

Auto-inbrekers actief

ALMKERK: In Almkerk werden in de nacht van zondag 28 augustus op maandag 29 augustus twee personenautos opengebroken. In de Magnoliastraat werd van een grijze Peugeot een van de voorportieren opengebogen. Van een grijze Opel Meriva werd een ruitje ingeslagen. Dat gebeurde in de Anjerstraat. Uit de Peugeot verdween de autoradio CD-speler. Uit de Opel werd niets gestolen.

Fietser (11) botst tegen passerende auto

OOSTERHOUT: Een 11-jarige Oosterhoutse jongen raakte zondagmiddag 28 augustus licht gewond bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. Rond 17.30 uur kwam de jongen vanuit de brandgang gefietst op de Sirius. Hij botste daar tegen een juist passerende auto, bestuurd door een 60-jarige Oosterhouter. De jongen is per ambulance naar het ziekenhuis in Breda overgebracht, waar hij een nacht moest blijven vanwege een hersenschudding. De politie maakte proces-verbaal op en heeft de gemeente Oosterhout verzocht om de aanwezige beplanting op de plaats van het ongeval te snoeien, omdat de struiken het uitzicht belemmeren.

Insluiping in Waalwijk en Lage Zwaluwe

WAALWIJK: Een brutale insluiping vond plaats op zondagavond 28 augustus in de Franz van Suppestraat. Tussen 21.30 uur en 22.15 uur drong een nog onbekende inbreker de woning binnen van een bijna blinde en dove 87-jarige man. Vermoedelijk is de dader via de niet afgesloten achterdeur naar binnen gelopen, terwijl de bejaarde man gewoon thuis was. Vanuit de woning werd een TV-loep weggenomen, een vergrootglas dat sterk vergroot en in gebruik is bij slechtzienden.

LAGE ZWALUWE: Een 83-jarige vrouw uit Lage Zwaluwe werd zondagmiddag 28 augustus het slachtoffer van dieven die haar portemonnee stalen. Tussen 15.30 uur en 16.00 uur werd er aangebeld bij haar woning aan de Dorpsstraat. Er stond een onbekende familie aan de deur. De man vroeg om water voor zijn auto, omdat de auto kapot zou zijn. De auto was blauw van kleur en stond op het erf van het slachtoffer geparkeerd. Ze werd door het gezin aan de praat gehouden, terwijl de vader deed alsof hij zijn auto repareerde. Na vertrek bleek dat de portemonnee van de Zwaluwse was gestolen.

De politie nam in beide gevallen een aangifte op en stelt een onderzoek in naar de identiteit van de nog onbekende daders.

Motorrijder gewond bij aanrijding

RAAMSDONKSVEER: Een 57-jarige motorrijder uit Oosterhout raakte zondagavond 28 augustus rond 18.00 uur gewond bij een verkeersongeval. De man werd geschept door een personenauto, die bestuurd werd door een 19-jarige vrouw uit Nieuwendijk. De motorrijder kwam vanuit Het Gat en wilde de Oosterhoutseweg opdraaien richting Oosterhout. Vermoedelijk verleende hij geen voorrang aan de automobiliste, die over Oosterhoutseweg reed, komende uit de richting Raamsdonksveer en gaande in de richting Oosterhout. De motorrijder kwam door het ongeval ten val en liep daarbij kneuzingen op aan zijn rug. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Oosterhout. De beide voertuigen hadden lichte schade opgelopen. De politie trad verkeersregelend op en maakte proces-verbaal op.

Agenten betrappen beschonken automobilisten

WAALWIJK: Een 36-jarige vrouw uit Sprang-Capelle werd op de Akkerlaan door de politie gecontroleerd omdat de verlichting van haar auto niet in orde was. Bij de controle bleek dat de vrouw teveel alcohol had gedronken. Ze moest mee naar het Waalwijkse politiebureau en onderging een ademanalyse. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 565 ug/l, goed voor een flink proces-verbaal en een rijverbod van 6 uren. De vrouw werd geverbaliseerd in de nacht zondag 28 augustus op maandag 29 augustus om 01.45 uur.

WAALWIJK: Op zondagavond 28 augustus betrapte de politie een 32-jarige autobestuurder s-Hertogenbosch met een slok op achter het stuur. Agenten controleerden hem op de A-59 omdat zijn auto niet APK-gekeurd bleek te zijn. Na zijn arrestatie onderging de verdachte een ademanalyse, wat een uitslag van 370 ug/l opleverde. De man kreeg een rijverbod van 3 uren en een politietransactie. Verder was het rijbewijs van de man al drie jaar verlopen, wat hem een tweede bekeuring opleverde.

Bromfietser botst met auto

WASPIK: De politie werd op zondagmiddag 28 augustus rond 18.00 uur geroepen bij een verkeersongeval in Waspik. Ter plaatse bleek een 17-jarige bromfietser uit Zwijndrecht over de kruising van het Halve Zolenpad met de Vrouwkensvaartsestraat te zijn gereden. Hij deed dat vermoedelijk zonder voorrang te verlenen aan de bestuurster van de personenauto. De jongen is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en mocht naar behandeling weer naar huis. De betrokken personenauto werd bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Oosterhout. De politie maakte proces-verbaal en zorgde ervoor dat de personenauto werd weggetakeld door een takelbedrijf.

Auteur: Jeroen Steenmeijer