Persberichten regionaal

's-Hertogenbosch 29-08-2005

GETUIGEN GEZOCHT VAN OVERVAL
Uden - De politie zoekt getuigen van een overval. Tussen 8.30 en 9.30 uur maandagochtend heeft in de omgeving van de Harpstraat een lichtblauwe auto rondgereden met hierin twee tot drie personen. Vervolgens zijn twee van deze mannen een woning binnengegaan, waarbij ze de bewoonster met geweld bedreigden en zij vervolgens geld heeft afgegeven. Hierna hebben de mannen de woning verlaten en zijn weggereden.

De politie is op zoek naar getuigen die een twee- tot drietal personen in een lichtblauwe auto maandagochtend hebben zien rondrijden in de omgeving Harpstraat, Uden. Iedereen die iets gezien heeft, kan bellen met 0900-8844.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN ACHTERVOLGING
Oss- De politie is op zoek naar personen die zaterdagavond in de omgeving tussen Graafsebaan en de Vorstengrafdonk in Oss getuige zijn geweest van een achtervolging. Een 20-jarige man uit Oss werd hierbij achtervolgd door een donkerkleurige auto (vermoedelijk een BMW 3 serie). De Ossenaar is meerdere malen van achter aangereden door deze auto. Hierbij kon de jongen wegrijden en met hoge snelheid vloog hij uit de bocht en belandde in de sloot. Hierbij raakte hij gewond.

De politie zou graag in contact komen met burgers die zaterdagavond in die omgeving, rond 21.30 uur, de achtervolging hebben gezien: bel 099-8844.

SNELHEIDSCONTROLE NA KLACHTEN
Mill Naar aanleiding van klachten van bewoners heeft de politie op de Domeinenstraat in Mill maandagmorgen een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden vijf bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid is 79 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. Op de Spoorstraat werd een bestuurder bekeurd omdat hij 69 km/u reed.

AANHOUDING MET KRATTEN
Oss - Aan de Oostwal in Oss heeft de politie maandagochtend op straat een 37-jarige man uit Oss aangehouden die ervan wordt verdacht twee kratjes met lege flessen te hebben gestolen. Tijdens de surveillance zagen politie-agenten de man lopen met de kratjes. Hij bekende meteen dat deze kratten niet van hem waren. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
Veghel -
De politie heeft maandagmiddag in een winkel aan de Stationsstraat een 40-jarige man uit Eindhoven aangehouden, die verdacht wordt van diefstal van negen potjes haarversteviger met een totale waarde van ongeveer 40 euro. Het personeel van de winkel zag dat de man goederen in zijn jas wegstopte. Hierop is de man aangehouden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL BRANDSTOF
Drunen De politie heeft maandagochtend een 29-jarige man aangehouden in zijn woning in s-Hertogenbosch. De man wordt er van verdacht in de maand juli brandstof weggenomen te hebben uit een brandstoftank aan de Grotestraat in Drunen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

VERMISTE VROUW TERECHT
's-Hertogenbosch
De 48-jarige Helena van Zon uit Nieuwkuijk die sinds dinsdag 23 augustus vermist werd, is weer terecht. Kennissen meldden dit zondagavond bij de politie. De vrouw was het laatst gezien op de Vogelstraat te Den Bosch, waar een politieman een taxi voor haar zou bellen. De vrouw was hier in verband met een onderzoek.

RECALCITRANTE MAN AANGEHOUDEN
s-Hertogenbosch
De politie heeft zondagavond een 18-jarige Bosschenaar aangehouden op de Visstraat in zijn woonplaats. De politie wilde de man bekeuren omdat hij onnodig claxonneerde. De man was het hier niet mee eens en werd recalcitrant tegen de politiemensen. Hij weigerde zijn gegevens te geven. Daarop werd hij aangehouden. Na verhoor is de man met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL ANTENNES
Schijndel
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 30-jarige inwoner van Schijndel aangehouden op de Boschweg in Schijndel. Hij bleek vier antennes van autos bij zich te hebben. Deze had hij weggenomen van autos die geparkeerd stonden aan de Hoofdstraat in Schijndel.

FIETSER GEDRAAGT ZICH VERDACHT
Vught
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 19-jarige fietser uit Vught aangehouden op de Van Voorst tot Voorststraat in zijn woonplaats. Agenten zagen de man samen met twee onbekend gebleven mannen fietsen. Bij het zien van de politie fietsten de mannen hard weg. De Verdachte kon even verderop aangehouden worden. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich. Later die nacht is hij naar huis gestuurd met een proces-verbaal voor fietsen zonder licht en een proces-verbaal voor het niet tonen van een identiteitsbewijs.

POLITIE RIJDT VOETGANGER AAN
s-Hertogenbosch
Zondagmiddag is een 12-jarig jongen uit s-Hertogenbosch aangereden op de Markt in s-Hertogenbosch. De politie reed met een politiebusje stapvoets over het kermisterrein. Vermoedelijk stond het slachtoffertje in de dode hoek. De bus is over zijn voet gereden. Het slachtoffertje is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De voet bleek zwaar gekneusd te zijn.

DODELIJK ONGEVAL OP A 73
Vierlingsbeek -
Op de A73 ter hoogte van Vierlingsbeek is zondagavond een 29-jarige vrouw uit Nijmegen omgekomen bij een verkeersongeval. De vrouw was een van de inzittenden van een auto die bestuurd werd door een 23-jarige man uit Nijmegen. Vermoedelijk is de auto langs een bestelbus met aanhangwagen gereden, waarbij de auto de aanhangwagen raakte. Daarbij is een van de portiers vernield. De vrouw was uit de auto geslingerd en is ter plaatse overleden. Er wordt nog onderzocht hoe hard de auto reed. Mogelijk reed de auto te hard. De bestuurder van de auto is gehoord door de politie. De ademanalyse wees uit dat hij niet gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

AANGEHOUDEN HUISVREDEBREUK
Heeswijk Dinther -
De politie heeft zondagavond een 38-jarige man uit Berghem aangehouden voor huisvredebreuk. De man was in beschonken toestand en bedreigde de eigenaar van het café. Ook nadat de verdachte driemaal te horen had gekregen dat hij het café en het terras moest verlaten, ging hij niet weg. Hierop is hij aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

MET DRANK OP RIJDEN

Oss - In de nacht van zondag op maandag is een 24-jarige automobilist uit Oss aangehouden die met drank op achter het stuur zat. De man kreeg een rijverbod en is in vrijheid gesteld.

AANRIJDING OP FIETSPAD
Oss -
Op de Heihoekstraat is zondagavond een 45-jarige fietser uit Oss en een 19-jarige snorfietser met elkaar in aanrijding gekomen. Zij reden elkaar tegemoet en zijn tegen elkaar aan gebotst. De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis.

KIND AANGEREDEN

Oss - In het Merinohof is zondagavond een jongetje (gegevens niet bekend) aangereden door een 27-jarige automobilist uit Oss. Het jongetje was verstoppertje aan het spelen en stak plotseling de straat over. De automobilist remde maar kon niet meer tijdig stoppen. Het jongetje kwam op de motorkap terecht en viel op de grond. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

MOTORRIJDSTER ONDERUIT

Zeeland -
Op de Langenboomseweg is zondagmiddag een 23-jarige motorrijdster uit Megen onderuitgegaan. Zij kwam uit de richting Zeeland. Mogelijk is zij in een slip geraakt door zand dat op het wegdek lag. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

FIETSTER AANGEREDEN

Veghel - Op de Kapelstraat is gisterenavond een oudere vrouw op de fiets in botsing gekomen met een auto. De 37-jarige automobilist uit Veghel is aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. Hij krijgt een proces-verbaal en is inmiddels in vrijheid gesteld.