Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


29 augustus 2005


APELDOORN - Fietser gewond door aanrijding


Een 42-jarige fietser uit Apeldoorn raakte zondagmorgen (28/08) op de kruising Kayersdijk/Laan van de Mensenrechten gewond door aanrijding met een 67-jarige automobilist uit Apeldoorn. De fietser reed op het fietspad links van de Kayersdijk en sloeg rond 11.55 uur rechtsaf de Reigersweg in en werd hierbij aangereden door de automobilist. De fietser raakte aan een elleboog en knie gewond. Tussen beide bestuurders ontstond een hevige discussie en er werd gescholden en bedreigd. De politie moest beide bestuurders uit elkaar halen.


APELDOORN - Snorfietser onder invloed


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (29/08) op de Heemradenlaan een 22-jarige snorfietser uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie zag de man maandagmorgen vroeg rond 02.55 uur rijden. Hij trok een fietser mee. Op het zien van de politie liet de fietser los en reed alleen verder. De politie constateerde dat de 22-jarige man te veel alcohol gedronken had en nam een blaastest af. De fietser kwam terug en wilde verhaal halen. De politie vorderde de man weg te gaan. De politie nam de snorfietser mee naar het bureau waar bleek dat hij een alcoholpromillage van 1,9 had. De politie gaf de man een boete en een rijverbod van tien uur. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.


HOOG SOEREN - Inbraak in woning


Onbekenden hebben in het weekeinde ingebroken in een woning aan de Radioweg. De daders kwamen via een raam de woning binnen en richtten binnen een enorme chaos aan. De dieven namen onder meer enkele meubelstukken mee. De 51-jarige bewoner ontdekte zondagmorgen (28/08) rond 07.30 uur de inbraak en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


LOENEN - Politie zoekt agressie mountainbiker


De politie onderzoekt een incident op de Loenermark van zondagmiddag (28/08) tussen een wandelaarster en een mountainbiker. Een 69-jarige vrouw uit 's-Heerenberg maakte deel uit van een groep wandelaars en op een smal pad kwam rond 15.45 uur een onbekende mountainbiker hen tegemoet. De man gooide tijdens het passeren de vrouw omver waarbij haar bril brak. De 72-jarige echtgenoot sprak de fietser aan, waarna de man door de biker in de struiken werd geduwd. Daarna smeet de biker zijn fiets op de grond en gaf de vrouw twee flinke klappen gaf. Een getuige die het voorval zag en de fietser aansprak werd ook uitgescholden. De politie wil graag in contact komen met de mountainbiker. Hij wordt verzocht zich te melden. De man is tussen de 30 en 40 jaar, heeft een lengte van ongeveer 1,90 m en droeg een blauw sporthemd en een zwarte fietshelm. Verder zoekt de politie tips en getuigen om de identiteit van de biker te achterhalen. Zij kunnen bellen via 0900-8844


APELDOORN - Man heeft nog boetes openstaan

De politie heeft zondagmiddag op de Aristotelesstraat een 50-jarige Apeldoorner aangehouden die nog vier boetes van ruim 600 euro had open staan. De politie hield de man rond 12.30 uur aan, omdat hij op een bromfiets reed met oranje vlakken terwijl hiervoor gele vlakken verplicht zijn. Controle wees uit dat de bestuurder de boetes nog niet betaald had. De politie ging met de man mee naar huis om het geld op te halen.


Einde berichten

--



---- --